Visste du att...
7

Deadcore

Deadcore är från grunden byggt som ett spel för alla som vill skära av hundradelar av sitt personliga bästa. Genom ögonen hos en anonym avatar hoppar man brådskande mellan neonsprakande plattformar och undviker robotar som vill slöa ned ens framgång. Till hands finns ett vapen som används lika mycket till att stänga av robotar som att låsa upp nya vägar framåt. Bandesignen är abstrakt och spelarens hopp (samt dubbelhopp) är onormalt långa vilket gör jakten efter alternativa vägar genom banorna intressant och lättillgänglig. Hemligheter är utspridda här och där för den som är villig att sakta ned och spana in skrymslen.

När plattformarna senare börjar snurra och rotera på kluriga sätt känns fysiken klumpig – ibland påverkas man av den, ibland inte. Designen och färgtemat är tyvärr inte särskilt originellt, de blåa linjerna för tankarna alltför ofta till Disney’s Tron. Att träffa rätt med vapnet är heller inte alls lätt mitt i ett långt hopp, här märks det tydligt att precisionen hos en datormus saknas.

Deadcore är en utmaning värdig den våghalsige och påhittige. Det saknar en hel del personlighet men bandesignen väger upp. Har du lyxen att välja, spela det på PC.