Visste du att...
7.5

Perfect Universe

Perfect Universe är en samling tvådimensionella minispel med fokus på att nyttja gravitationen, allt iklätt en säregen grafisk svart/grå stil och en musikslinga i huvudmenyn som är kusligt lik Radioheads ”No Surprises”. Spelen byggda för en spelare är alla variationer på att samla alla föremål på en bana, skillnaden är vad man styr över. Antingen en människa som kan sträcka ut armarna och sväva fram. Eller en liten rymdraket som inte kan bromsa utan bara styra sin acceleration åt olika håll. Eller kanske en märklig groda vars långa ben styrs separat via kontrollens analoga spakar.

Flerspelarläget tar sedan dessa märkligt styrda karaktärer och placerar dem i en rad olika tävlingsmoment för upp till fyra spelare. Ett läge som sticker ut är golfen, som är löjligt underhållande då golfbollens bana är extremt svårt att förutspå med alla himlakroppar som befolkar varje bana och rör till gravitationen fullständigt.

Alla minispel är inte särskilda succéer dock, men det finns en del att välja på. Spelets minimalistiska grafik gör det ibland svårt att se vad som pågår, ibland smälter de smala, svarta linjerna ihop med den ljusgråa bakgrunden.

Perfect Universe passar utmärkt för en avslappnande stund i soffan själv, eller tillsammans med tävlingssugna vänner.