Visste du att...
7.5

Dead Island 2

Dead Island 2

Spelserien flyttar från en ö till Los Angeles och det är väl en perfekt plats att slåss mot zombies – se bara på Zombieland.

Zombies
Allt börjar med en flygkrasch och som om inte det vore nog besvärligt står det en massa zombies utanför och väntar på dig. Eller, de kanske inte väntar, men de står där och verkar inte ha något till övers för dig.

Längs vägen får man plocka upp föremål som fungerar som vapen och diverse annat som går att dra nytta av. Man kan på så sätt göra mer avancerade – och utseendemässigt finurliga – vapen. Precis som vanligt behöver man bättre vapen ju länge man kommer in i handlingen. Nu är kanske inte fienden så mycket svårare längs vägen, men det kommer fler och nog kan man hamna i hektiska situationer. I arsenalen ingår allt man kan slå ner zombies med och även diverse skjutvapen.

Spelets jargong är sarkastisk och driver med en hel del som faller in inom Hollywood-ramen och kanske nya Hollywood där man kan bli känd utan att vara filmstjärna. Det finns en hel del fyndigheter, sen om handlingen tar tag i en är att överdriva.

Allt som allt är Dead Island 2 ett bra spel i genren.