Visste du att...

Striden – Nytt spel från Norrbotten

Svenska Striden gör sin debut på Steam Next Fest

Boden brukar vara mest känd för militära aktiviteter, men på senare tid så är de i världens absoluta framkant i gröna etableringar.

Grönt är skönt
Grönt är alltså den röda tråden i Boden. Militärgrönt hos regementena, grönvitt i lokala sportklubben BBK, miljövänligt grönt via H2 Green Steel bland andra och så lite mer militärgrönt via anledningen för den här texten; Striden.

En nykläckt utvecklare som heter 5 Fortress, vilket är antalet fort det finns i Boden, debuterar sitt första spel under Steam Next Fest. De gjorde avstamp med att vara ett av spelen som var inkluderade i PC Gaming Show, vilket är en enorm yta – speciellt för en helt ny studio. Trailern kan skådas nedan och det finns ett par element som förmodligen kommer att både förvåna och få dig att le. Man känner sig lite som hemma i spelet, om man bortser från allt krigande det vill säga.

Allt utspelar sig i Norden, även om allt känns väldigt Sverige och Norrbotten. Det kalla kriget mellan öst och väst är inte så kallt i Striden och karaktärerna i spelet har hamnat i kläm mellan de båda krigsbenägna stormakterna. Det gäller att överleva och ta sig från det området som är omringat av dödlig gas. Men det är andra som har samma tanke och ingen grupp är sugen på att hjälpa den andra. Det gör att det blir lite strid i striden.

Metodskådespelari
Du har säkert hört talats om Method Acting, eller metodskådespeleri som Google säger att det heter på svenska? Men har du hört talas om metodutveckling? Ingen fara, det har inte Google heller. Gänget i 5 Fortress åkte till en älgpark mellan Boden och Luleå som heter Cape Wilde för att lära sig mer om älgarna och på så sätt kunna återskapa de mest autentiska älgarna någonsin i ett spel. Frågan är väl om de lyckades med det eller om de bara köpte sig nya vänner med den stora mängden morötter som de hade med sig.

Striden bjuder på ett lite nytt upplägg och det bästa sättet att se om det är något för dig är att prova det på Steam. Det finns spelbart fram till den 17 juni när Next Fest är över. Om du tror det är något för dig, lägg det på din önskelista på Steam som är en morot för utvecklarna (de behöver fler efter ha matat älgarna) och så får du uppdateringar när det händer något nytt.