Visste du att...

Nokia 2660 en ny flip-telefon

Flipp eller flopp

Kändes nästan tvingad att använda den rubriken, men det är nog bara en flipp om man vill ha en lite mindre sofistikerad telefon.

Nokia 2660
Pop Pink och Lush Green är färgerna. Den nya designen har inspirerats av de klassiska formerna och genom sitt fokus på bara de mest nödvändiga funktionerna. Nokia anser att fler människor vill göra en digital detox och då är det här en byggsten i detta, vilket nog är mer PR än något annat. Dock har telefoner som dessa en plats i samhället.

Snaaaaaaake
Telefonen har en lo-fi Y2K-liknande kamera, en batteritid som garanterar mer än en veckas daglig användning på en enda laddning, funktioner för enbart SMS och samtal för att undvika onödiga distraktioner – samt naturligtvis det klassiska Snake-spelet.

”Vi ser ett växande intresse för Flip-telefoner och vi tror att det bottnar i ett behov av att ta en paus från den ständiga strömmen av inkommande digitala notiser, inlägg på sociala medier och mycket annat. Människor vill ha mer enkelhet, mer tid att umgås ansikte mot ansikte, mer tid att tänka och mer tid att samtala utan att bli avbrutna. Det är därför vi återintroducerar Nokia 2660 Flip, för att ge människor tillbaka dessa viktiga, vackra ögonblick i livet”, säger Lars Silberbauer, Chief Marketing Officer på HMD Global.

Oavsett så är telefonen rätt tjusig och kommer förmodligen bli en het pryl för rätt målgrupp. Prislappen är 999 kronor, vilket gör den väldigt lättköpt.