Visste du att...

Unity ställer in alla sina aktiviteter på GDC

Färre och färre utställare på GDC

Vi fick höra om deras avhopp från mässan tidigt idag, men det officiella meddelandet kom lite senare.

GDC blir ännu en utställare fattigare
Unity har som ett antal andra utställare på GDC bestämt sig för att inte medverka på evenemanget i mitten av mars. Tidigare har bland annat Sony och Facebook meddelat att de inte kommer närvara.

”Unfortunately, this year, after much thought and deliberation, we have made the difficult decision to pull out of GDC 2020. While we did not make this decision lightly, the current conditions with COVID-19 (also known as Novel Coronavirus) present too much risk. We take our employees’ wellbeing very seriously. We do not want any Unity employee or partner to compromise their health and safety unnecessarily.”

Vi förmodar att fler avhopp kommer att meddelas hela vägen fram till mässan, såvida inte mässan själv stänger. I dagsläget har GDC meddelat att de kommer att köra på som – i princip – vanligt. Taipei flyttade sin mässa från februari till juni, men de är å andra sidan i en högre riskzon.

Nu i helgen äger PAX East rum, eller den börjar idag och håller på fram till söndag. Vi håller koll på vad som händer där då det kan ge en fingervisning om hur utställare kommer att agera kring GDC. Ökar fallen av smittan, om de ens har några – vi vet inte i skrivande stund, i Boston kommer nog GDC att tänka om.

Här är Unitys post om GDC >>

Lämna ett svar