Visste du att...

Sony visar upp Playstation 5-kontrollen

Playstation 5-kontrollen

Idag passade Sony på att visa upp den nya joypaden till Playstation 5, eller Dualsense som den heter.

Rörelsekänslighet
Sony berättar att de pratat med utvecklarna och att de sagt att rörelsekänslighet inte har varit i fokus i så många spel och att de nu har chansen att göra något nytt. Det här uppnås med hjälp av haptik kontroll. Ett ord som jag inte riktigt vet hur man böjer och använder i svenska språket för att vara helt ärlig – och jag skulle säkert kunna kolla upp det, men ids inte kort och gott. En haptisk kontroll gör till exempel att man kan känna ett underlag som man går mot i ett spel. De har också adderat känslighet i L2- och R2-knapparna som ska gör att man till exempel känner när man spänner sin pilbåge.

Skapaknappen
Delaknappen, det vill säga Share, har bytts ut mot en skapaknapp, eller Create. Den ska ge spelaren möjligheten att lägga ut spelsekvenser med mera snabbt och enkelt. Kontrollen har också en mikrofon så att man kan surra med sina spelkompisar utan att använda ett headset. De säger dock att om man ska surra en massa är nog hörlurar ett bättre alternativ.

“Dualsense marks a radical departure from our previous controller offerings and captures just how strongly we feel about making a generational leap with PS5. The new controller, along with the many innovative features in PS5, will be transformative for games – continuing our mission at Playstation to push the boundaries of play, now and in the future. To the Playstation community, I truly want to thank you for sharing this exciting journey with us as we head toward PS5’s launch in Holiday 2020. We look forward to sharing more information about PS5, including the console design, in the coming months.” sade Jim Ryan, President & CEO, Sony Interactive Entertainment.

Vi håller tummarna för att viruseländet inte gör att vare sig Playstation 5 eller Xbox Series X försenas.

Lämna ett svar