Visste du att...

Nyheter från Nintendo Direct

nintendo e3

Massor av nyheter från Nintendo

Gårdagens Nintendo Direct visade upp en lång rad spel till Nintendo Switch som släpps under 2019 och några också under 2020.

Under presentationen avslöjades bland annat ny information om Pokémon Sword, Pokémon Shield, Luigi´s Mansion 3, The Legend of Zelda: Link´s Awakening, Marvel Ultimate Alliance: The Black Order, Fire Emblem: Three Houses, Animal Crossing: New Horizons, Astral Chain och Super Smash Bros. Ultimate.

Det avslöjades också att följande spel kommer till Nintendo Switch: The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition från CD PROJEKT RED, The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics från Netflix och EnMasse, CONTRA ROUGE CORPS från Konami och Trials of Mana från Square Enix.

Denna Nintendo Direct hade också en väldigt spännande avslutning då vi fick se lite från uppföljaren till The Legend of Zelda: Breath of the Wild som är under utveckling till Nintendo Switch. Du kan se sändningen i repris nedan

Här följer en summering av gårdagens Nintendo Direct

Pokémon Sword och Pokémon Shield
Här fick vi veta lite mer om dessa Pokémon-spel som släpps till Nintendo Switch den 15 november. I Nintendos övriga livesändningar från E3, de som går under namnet Treehouse Live, får vi se ytterligare gameplay från dessa två spel.

Luigi´s Mansion 3
Luigi har planerat en drömsemester med Mario och vänner, men denna dröm blir snart en mardröm. Luigi får som tur hjälp av Professor E. Gadd igen. Här besöker Luigi bland annat ett mystiskt hotel vars våningar är helt väsensskilda från varandra. Luigi må vara rädd av sig, men med den uppgraderade dammsugaren/spökfångarenPoltergust G-00 kan han besegra spöken på löpande band. Till sin hjälp har han också Gooigi som är en grön dubbelgångare som kan ta sig fram där det tar stopp för Luigi. I detta spel finns ett spelläge, kallat ScareScraper Mode, för upp till 8 spelare online eller lokalt om spelarna har tillgång till fyra Nintendo Switch. Luigi´s Mansion 3 släpps under 2019.

The Legend of Zelda: Link´s Awakening
En klassiker bland klassiker där vår hjälte Link hamnar på en mystisk ö kallad Koholint med främmande och färgstarka invånare. För att fly från ön måste Link väcka Vindfisken.

En stor skillnad från originalet, förutom att det grafiskt är uppdaterat, är att du bland annat kan träffa på fiender som Goombas, Chain Chomps och Piranha Plants. Du kan också bygga egna dungeons genom att samla på så kallade Chambers (Dungeon Rooms). Det kommer en ny Link amiibo i samband med detta spel. Utöver det kommer det också en Limited Edition med en fysisk kopia av spelet, en art book och en SteelBook med Game Boy-tema. Spelet och amiibo-figuren släpps den 20 september.

Animal Crossing: New Horizons
Köp en resa via Nook Inc. som tar dig till en övergiven ö där du kan gå loss med all din kreativitet, charm och friheten att jobba hårt för att skapa det liv du vill ha på ön. Samla på resurser och skapa saker. Bygg ett hem och dekorera både på insidan och utsidan. Spelet släpps den 20 mars 2020.

Super Smash Bros Ultimate
Två nya betalfighters är på gång. Den ena är Hero från Dragon Quest och den andra är Banjo-Kazooie. Den första kommer redan i sommar medan Banjo-Kazooie kommer i höst.
Vad gäller amiibo-figurer till Super Smash Bros. Ultimate så släpps Snake, Ivysaur och Squirtle den 20 september. Incineroar, Simon och Chrom släpps i november. Dark Samus och Richter kommer under 2020.

Marvel Ultimate Alliance
Perfekta spelet för dig som älskar Marvels superhjältar. Kommer att gå att köpa ett Expansion Pass för de som vill ha mer av detta spelet. Marvel Ultimate Alliance släpps den 19 juli.

Fire Emblem: Three Houses
Turbaserat taktiskt RPG där valen du gör är avstörsta vikt. Ett spännande spel med en intensivhandling. Läs gärna mer om spelet på Nintendo.se. Släpps den 26 juli.

Astral Chain
I detta nya, spännande actionspel från PlatinumGames är människans sista möjlighet till överlevnad ett vapen som heter Legion.
Förutom spelet i sig kommer en Collector´s Edition med en 152-sidors Artbook, en Shikishi art board och en soundtrack CD i en högkvalitativförpackning. Spelet släpps den 30 augusti.

Daemon X Machina
Försvara planeten och besegra AI-kontrollerade robotar. Till din hjälp har du Arsenal, som är en mekaniserad stridsdräkt. Spelet släpps den 13 september.

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Version
Ge dig ut på en storslagen och synnerligen episk resa som The Luminary, en hjälte utvald av Yggdrasil, världsträdet. Detta spel släpps den 27 september.

Dragon Quest Builders 2
Bygg din fantasivärld och försvara den mot Children of Hargon. En demo släpps på Nintendo eShop den 27 juni och spelet släpps i fysisk form den 12 juli.

The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition
Ett äventyr i en öppen värld där du spelar som Geralt of Rivia, redo att slakta monster på uppdrag. Innehåller allt nedladdningsbart innehåll, vilket inkluderar expansionerna Hearts of Stone och Blood and Wine. Detta spel släpps i år.

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020
Häng med Mario, Sonic och vänner på deras äventyr under Tokyo 2020 Olympiska Spel. Vinn guldmedaljer i sporter som skateboarding, karate, surfing med mera. Detta spel släpps i november.

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics
Netflix-serien The Dark Crystal: Age of Resistance kommer till liv i detta spännande och taktiska spel. Här kan du stöta på karaktärer, omgivningar med mera som du inte sett tidigare. Detta spel släpps under 2019.

nintendo keps e3 E3

Andra spel som nämndes i denna Nintendo Direct

TRIALS of MANA från Square Enix (Tidigt 2020)

Collection of Mana från Square Enix (Släppsidag)

Contra Rouge Corps från Konami (26 september)

No More Heroes från Grasshopper (2020)

Empire of Sin från Paradox och Romero Games(Våren 2020)

Panzer Dragoon: Remake från Forever Entertainment (Vinter)

Resident Evil 5 från CAPCOM (Höst)

Resident Evil 6 från CAPCOM (Höst)

Dead by Daylight från Behaviour Interactive Inc. / Koch Media (Höst)

Stranger Things 3: The Game från Netflix / BonusXP (4 juli)

Spyro Reignited Trilogy från Activision Publishing, Inc. (3 september)

Just Dance 2020 från Ubisoft (5 november)

New Super Lucky’s Tale från Playful Studios (Höst)

Minecraft: Dungeons från MojangStudios (Våren 2020)

Ni No Kuni Remastered: Wrath of the White Witch från LEVEL-5 / Engine Software (20september)

Catan från Asmodee Digital (20 Juni)

The Sinking City från Frogwares( Höst)

Alien: Isolation från SEGA Europe Limited (2019)

Hollow Knight: Silksong från Team Cherry (Kommer snart)

FINAL FANTASY: Crystal Chronicles Remastered från SQUARE ENIX, Inc.(I vinter)

Dauntless från Phoenix Labs (Sent 2019)

Wolfenstein: Youngblood från Bethesda Softworks (26 Juli)

DOOM Eternal från Bethesda Softworks(Kommersnart)

The Elder Scrolls: Blades från Bethesda Softworks (Höst)

Lämna ett svar