Visste du att...

Microsoft höjer Game Pass-priset

Game Pass juli 2018

Game Pass blir dyrare

First hit is free. Vi gillar Game Pass och tycker att det är värt varenda krona när spelen är bra och med kommande Call of Duty tycker tydligen Microsoft att det är värt fler kronor än tidigare.

Game Pass
Det är ingen jätteökning och när alla filmtjänster blir dyrare borde även spel bli det. Att göra spel nu kostar mycket-mycket mer än det gjorde för en massa år sedan, men priset på spel har inte gått upp. Lite udda i jämförelse med alla andra branscher. Inte heller behöver de flesta andra branscher ha en massa jubelidioter som skriker sig hesa om minsta balansering och annat. Men det är en annan sak. Oavsett; Sluta vara rövhål på nätet – såvida du är det, annars keep on trucking.

Game Pass Ultimate, som är den bästa versionen som alla borde ha om man ska ha en prenumeration. Den kostar idag 155 kronor och kommer att kosta 185 kronor per månad. Game Pass Core, som i princip ser till att du kan spela online och lite till, säljs på årsbasis och då är nya priset 729 kronor som är ett kliv uppåt från 649 kronor idag. För PC-spelare, det vill säga Game Pass PC, blir höjningen 20 kronor från 99 kronor till 119 kronor per månad.

Nya priserna
Game Pass Core 729 kronor per år
Game Pass Ultimate 185 kronor per månad
Game Pass PC 119 kronor per månad

Vi har missat när prisjusteringen kommer att äga rum, men innan Call of Duty kommer det att vara. Vårat tips är att du som vet att du kommer att ha Game Pass framöver slår till på 12 månaders prenumeration och varför inte ännu längre om det går? Vi vet inte säkert, men vi förmodar att nya priset träder i kraft efter att den pågående prenumeration tar slut. Det brukar vara så.