Visste du att...

Tencent köper 29 procent av norska Funcom

Mutant year Zero

Kinesiska Tencent fortsätter köpa spelutvecklare

Tencent är med lite här och där i spelbranschen – Epic, Paradox och Riot bland andra. Nu äger de även 29 procent av Funcom.

29 procent
Idag meddelade Funcom att Tencent köpt 29 procent av företaget. Funcom ligger bland annat bakom Conan Exiles och var utgivare åt svenska Mutant Year Zero. Företaget är beläget i Norge och är listat på Oslo Stock Exchange. Att det blev just 29 procent som köptes upp beror på att de köpte investeringsbolaget KGJ Captials andel av företaget som var den största ägaren av Funcom – tills nu.

“We are very pleased to see Tencent come in as the largest shareholder of Funcom,” säger Rui Casais, vd Funcom. “Tencent has a reputation for being a responsible long-term investor, and for its renowned operational capabilities in online games.The insight, experience, and knowledge that Tencent will bring is of great value to us and we look forward to working closely with them as we continue to develop great games and build a successful future for Funcom.”

Lämna ett svar