Visste du att...

Mobilplånboken från Krusell till Samsung S8 Plus testas

Krusell malmö mobilplånbok

Malmö från Krusell synas

Att skydda sin telefon kan man göra på många olika sätt. Ett är att inte använda den, utan låta den ligga kvar i lådan den kom med. Det är bästa sättet att hålla den hel och ren, men lite opraktiskt är det trots allt. Skärmskydd är bra, men de skyddar bara, som namnet antyder på, skärmen. Med dagens telefoner som är gjorda av glas på alla sidor innebär det alltså att halva telefonen fortfarande är oskyddad.

Skal för baksidan är en väg att gå, men det gäller att det funkar tillsammans med skärmskyddet så det inte trycks upp av skalet och gör telefonen mindre responsiv. På Samsungs telefoner är det här svårare än på de flesta andra då skärmen är rundad och går över kanten. Det vill säga på samma ställe som skärmskyddet ska skydda. Det gäller alltså att veta att skärmskydd och skal matchar varandra, vilket är lite av en gissning allt som oftast.

För de som är praktiskt lagda – eller nojiga – finns även plånböcker. Med det praktiska menar jag att man kan ha kreditkort med mera i plånboken och med nojiga menar jag att den skyddar dubbelt på skärmen och ger ett extra hölje om man tappar telefonen. Plånboksalternativet är det närmaste man kan komma att ha kvar telefonen i kartongen.

Svenska Krusell har en serie som heter Malmö, vilket är ett sämre namn än den som heter Boden, och den ser ut som på bilderna. En plånbok utan krusiduller. Den omsluter telefonen relativt smidigt. Vissa plånböcker har så mycket kreditkortsfack med mera att det verkligen blir en tegelsten man släpar runt på. Krusell har löst det här med relativt osynliga fack. Speciellt det bakom telefonen är smidigt.

De har även skippat flärpen som så många har, den man omsluter telefonen för att låsa fast delen som skyddar skärmen. Den här flärpen är något jag personligen ogillar då den gör telefonen ännu tjockare och bara är i vägen när den inte används. Kanske riskerar man att skärmen åker i backen oskyddad vid tapp – och det är som alla vet en kostsam historia. Så här kan de som vill vara säkra sluta läsa och kolla efter annat skal. Har man ett skärmskydd på telefonen, då kanske man vill leva lite på den vilda sidan och inte behöver en flärp. Kjell och Company har ett skal med en magnet som låser fast, vilket är helt flärpfritt och det är en smidigt lösning. Tyvärr finns inte det till S8:or.

Delen som håller telefonen på plats är gjord i mjuk plast. Det funkar bra och är lätt att ta ur och sätta tillbaka när det behövs. Här har Krusell lyckasts bra då plasten inte går så långt upp att det kommer i kontakt med skärmskyddet som plånboken testats tillsammans med.

Krusell Malmö är ganska snygg och känns rätt rejäl. Tyvärr blir den smidiga telefonen inte så smidig längre, men det kan det vara värt med en prislapp på 9000 kronor i och för sig.

Så i ett nötskal. Har du en Samsung S8 eller S8 Plus, då är Krusells Malmö en av plånböckerna vi rekommenderar. Priset varierar förvånansvärt mycket från butik till butik och man kan spara en bra slant genom att använda en prisjämförelsesida – men det är inget nytt under solen.

Krusell malmö mobilplånbok
Tyvärr fanns ingen pressbild med en S8, men låtsas att kanterna inte är där…

Lämna ett svar