Visste du att...
Yoku's Island Express
8.5

Yoku’s Island Express

Yoku’s Island Express koncept får en att haja till: Ett plattformsäventyrsspel och flipperspel i ett? Är det ens möjligt att göra och – ännu viktigare – göra bra? Svaret på det är ett rungande ja.

Yokus ö
Man spelar som en liten skalbagge på sin första dag på Yoku’s Island. Det drar igång direkt med en leverans som tar en genom vacker grönska, svajiga trädtoppar och luriga tunnelsystem. På vägen stöter man på karaktärer att prata med, där nästan alla har något de vill skicka till någon på ön. Överallt finns det uppdrag att sig an, även små hemligheter och helt nya förmågor att lära sig.

Flipperkula
Med sig har man hela tiden en kula man knuffar runt. För vertikal förflyttning är spelvärlden utsmyckad med flipprar man som spelare har makt över. Med axelknapparna på kontrollen skjuter man iväg kulan och skalbaggen mot nya höjder, skrymslen och frukter. Frukten används för att aktivera ännu mer flipprar, något som kan göra framfarten enklare, snabbare eller både och.

Flippertrick från verkliga livet kan appliceras i Yoku’s Island Express. Det har också den visuella responsen man önskar från ett flipperspel, med ljus- och ljudeffekter som gör varje lyckad träff en fröjd att erfara. Med dess fart och fläkt kombinerat med en vacker och färgglad spelvärld är det ett äventyr som är svårt att lägga ifrån sig.

Ett spel som passar alla
Att utforska en spelvärld på detta sätt var något jag inte visste att jag längtade efter. Det är roligt och utmanande på ett utmärkt balanserat sätt. Yoku’s Island Express är något som alla borde prova på.