Visste du att...
Conan Exiles
6

Conan Exiles

Conan Exiles har till slut släppts efter en tid i early access, det bjuder på tuff överlevnad i en öppen spelvärld.

I exil
Dömd till exil och korsfäst ute i ökens hetta vaknar spelarens skräddarsydda karaktär av en figur som rör sig mot en. Det är självaste Conan som visar nåd och barmhärtighet när han hjälper oss från vad som hade varit en säker död. Utan varken kläder eller andra ägodelar ska vi sedan klara oss ensamma i vildmarken.

Överlev mot stenhårda odds
Utmaningen ligger just i att överleva mot stenhårda odds. Kläder behöver tvinnas av palmblad, frukter ska plockas, eldar ska tändas och hållas vid liv. Framför allt ska andra däggdjur motas bort eller helst stenas/huggas/dödas. Nästan allt och alla i den här världen vill en illa, därför behöver man snabbt bli vän med hantverkssystemet. Möjligheterna är många, inlärningskurvan är väldigt brant och det är antagligen tänkt att man genom sina misslyckanden ska lära sig om livets hårda skola i exil.

Dock är spelvärlden inte alls särskilt inbjudande. Växter och djur upprepas väldigt fort, hela upplevelsen känns väldigt opolerat – för att inte tala om klättringsmekaniken som lämnar mycket att önska.

Spela själv eller med andra online
Conan Exiles är tänkt att spelas online med och mot andra människor, men man kan starta ett spel helt för sig själv ifall man vill. Det finns gott om servrar att gå med i, alla med sina egna regler och förhållningssätt.

Utmanande svårighetsgrad
Med bristfällig presentation och en väldigt utmanande svårighetsgrad är detta inte något för alla. Det hittar nog sin publik, men som det står sig nu kan det vara bra att känna efter ordentligt innan man bestämmer sig för ett köp.