Visste du att...

Vi testar en massagepistol från Careical Recovery

Massagepistol

Många undrar om det är något att ha och då rätar vi ut några frågetecken för de som undrar det.

Massage Gun
På CES-mässan 2020, vilket var vår senaste resa för övrigt, var det en sak man såg överallt och det var massagepistolerna. Det är alltid något som det regnar av på varje CES-mässa och 2020 var det massagepistoler som sagt. På den digitala CES-mässan 2021 var det inte helt oväntat väldigt mycket virusavlägsnande saker.

Alla utställare vill visa sina saker och med så många massagepistoler som visades var undertecknad rätt lös och ledig i ryggen. Kan hända att nästan alla testades. De hade funnits ett tag i Sverige och de hade även visats på ett antal mässor under 2019, men de var alltid sjukt dyra. 4000 kronor eller mer låg de ofta på och det kändes helt orimligt faktiskt. I och med att det kryllade av varianter – speciellt i det kinesiska tältet – var det just priset som pressades. Det gjorde att ett par månader senare dök det upp betydligt mer prisvärda pistoler här hemma och den som hamnade bäst i pris var Kjells som kostar 1490 kronor. Att de sedan hade en kampanj på den för 999 kronor var ännu bättre.

Där har vi ganska snabbt konstaterat att Kjells massagepistol är prisvärd och då speciellt till kampanjpriset. Men är den bra, det är väl det som är frågan och låt oss gå in på det.

The usual suspects. Alla massagehuvudena samlade.

Careical Recovery
Nu är det Kjells variant vi synar, men det här gäller för de allra flesta massagepistoler. De är lätta att använda själv och de är inte lika bra som att ha en massör, men det är det näst bästa. Alla hittar nog sina ömma punkter och försöker massera så gott det går eller så länge som någon orkar massera. Det här slipper man helt med pistolen, det är bara att välja det munstycket som passar ändamålet och välja den hastighet man anser vara bäst. Man kommer åt bra på de mesta ställen, men självklart är det lättare om någon annan sköter ryggen till exempel.

Pulserandet gör att man kommer åt djupt och vill man verkligen få bort någon form av knut är det bara att ha pistolen på ett och samma ställe till man är nöjd med resultatet. Är det frågan om mer alldaglig massage kör man runt med den efter musklerna. Allt som allt funkar massagepistolen riktigt bra och för 999 kronor är det ett klipp, för 1490 kronor är det inte heller fy skam.

Kjells variant känns gedigen. Vi såg ett par som kändes rätt veka på CES, så titta efter en som är likvärdig med Kjells. Ju fler hastigheter desto bättre, men i alla fall kanske 20 så man kan varva upp om man vill och den inte är för mesig kort och gott.

Vi rekommenderar
På frågan, som nog är besvarad ovan, om man ska köpa en massagepistol eller inte så är svaret ”ja”. Helt klart. De funkar lika för sportiga typer som för oss som sitter framför datorn dagarna i enda och får stela axlar. Alla som har någon form av muskelsmärta eller stelhet kan nog dra nytta av en massagepistol.