Visste du att...
7

Wildmender

Wildmender

Få öknen att blomstra och utforska en öde värld i överlevnadsspelet Wildmender.

I Wildmender blandas odling, resurssamlande och byggande med utforskning och äventyr i en till största delen uttorkad ökenvärld. Man inleder spelet vid en källa i öknen där en sorts run-ande introducerar en till spelets grunder som är att använda verktyg, plantera frön, vattna och så vidare.

Växt- och byggarbetet varvas med utforskning där man dels samlar nya material och frön, dels lär känna världen bättre genom andar som man träffar. Det finns också vålnader som ska besegras för att landet ska återhämta sig. Då detta är ett överlevnadsspel gäller det också att man förbereder sig med vatten och mat inför sina exkursioner.

Världen i Wildmender är stor, fin och innehåller massor att upptäcka. Stämningen är också finemang. Mitt största problem gäller det här med resurser och inventariehantering. För att kunna använda eller aktivera grejer man hittar utspridda i världen krävs vissa material, växter och så vidare. Så, är det något man inte har på sig ger man sig av för att skaffa det, bara för att upptäcka att man då behöver en viss annan grej och man måste skaffa det och bege sig någon annanstans, och så är inventariet fullt och man måste slänga grejer man sannolikt kommer att behöva till något annat eller ordna förvaring åt dem. Efter ett tag blev detta förfarande tröttsamt och jag hade gärna sett en smidigare resurshantering och att slippa hålla på med inventarie-Tetris. Det ska dock sägas att Wildmender i övrigt är väldigt spelarvänligt med riktigt bra inställningsmöjligheter vad gäller svårighetsgrad och annat. Mycket uppskattat!

Grafiken har en enkel tecknad stil, men periodvis förekommer en hel del pop-in och hackig bilduppdatering. Spelet ska gå att spela online tillsammans med upp till tre andra spelare men detta har jag inte haft möjlighet att testa.