Visste du att...
6

Anthology of Fear

Anthology of Fear

En försvunnen bror, en övergiven byggnad och läskiga skyltdockor. Vi har spelat det psykologiska skräckspelet Anthology of Fear.

En man kallad Nathan har varit försvunnen en tid och nu har brorsan Ethan bestämt sig för att ta reda på vad som hänt honom. Letandet för honom till en mystisk, övergiven sjukhusbyggnad där man som spelare i förstapersonsvy rör sig i ödsliga korridorer och mörka rum i jakt på ledtrådar inledningsvis eller en väg ut därifrån lite senare i spelet.

Anthology of Fear beskrivs som ett psykologiskt skräckspel men är lika mycket en så kallad walking simulator. Pusslen och farorna är begränsade och man kan egentligen inte göra fel under den linjära, relativt korta berättelsen och inte heller dö – utom i slutet, men då spolar spelet tillbaka en bit bara.

Läskigheterna består mest av skyltdockor och annat som plötsligt finns bakom en när man vänder sig om. Det är inte jätteläskigt och inte heller jätteengagerande vad gäller handlingen. Dock har man lyckats ganska bra med stämningen och grafiken är helt okej.