Visste du att...
8

Forza Motorsport

Forza Motorsport

Microsofts racingserie är numera ett klassiskt inslag när det gäller bilspel och vi har testat den senaste upplagen.

Forza för alla
Dagens bilspel erbjuder oftast spelaren att ställa in spelet som man vill och på så sätt göra spelupplevelsen anpassad för spelaren. Det här är bra och dåligt på en och samma gång. Att man kan ställa in spelet som man själv vill är bra, men personligen kan jag uppskatta när det är ett och samma spel som alla spelar. Då passar det inte för alla, men sånt är livet – eller så var det i alla fall en gång i spelhistorien.

I Forza Motorsport kan man som sagt göra spelet sitt eget och i det mest hjälpsamma läget spelar man nästan inte. Jag funderar lite om AI-bilar skulle kunna köra racing i framtiden – och hur kul det skulle vara att titta på? Det gäller att hitta den inställningen som man uppskattar själv, för det viktigaste är att kul och vad som roar spelaren är upp till den själv. I mitt fall vill jag inte ha någon direkt hjälp, utan tycker det är som roligast när man får lite problem med inbromsningar och kurvor. Det visar sig dock att lite hjälp inte skadar med vissa biltyper.

Spelen idag är i princip alltid snygga och när det gäller grafik är Forza ett riktigt snyggt spel. I kombination med ljudeffekter bjuder spelet på en rätt fantastisk upplevelse. Det är nästan för polerat ibland och det är vid de tillfällen jag saknar lite de lite råare spelen från Codemasters. Men det är en smaksak.

Allt som allt
Forza Motorsport är ett bra bilspel som dessutom ingår i Xbox Game Pass då det är en Microsoft-studio som ligger bakom det. Är du osäker på om det är spelet för dig är det en bra väg att testa, men för de som vill slå till finns några specialversioner med diverse extraprylar.