Visste du att...
6.5

Tray Racers

Recension: Ptr.

Tray Racers är ett gratis och lite udda racingspel från skaparna av det knasiga Phogs.

För något år sedan kom ett ganska roligt spel som hette Phogs där man var två spelare som hjälptes åt att kontrollera en sorts korvliknande hund med ett huvud i vardera änden. Nu är samma utvecklares nya spel här och lite oväntat det ett racingspel. Men trots att det är två vitt skilda genrer har spelen också gemensamma nämnare som knasiga upplägg, glad och färggrann design och grafik, samt fokus på att ha kul tillsammans.

Tray Racers utspelar sig i en postapokalyptisk miljö där folk av någon anledning använder brickor för att glida nerför sandiga miljöer och tävla mot varandra. Först har man fem minuter på sig att testa aktuell automatiskt genererade bana, och sedan tävlar man mot andra online på samma bana.

Själva racingen är okomplicerad och man kan klara sig hyfsat bara genom att styra, men vill man placera sig i topp krävs mer skicklighet. Banorna utspelar sig till stor del i ökenmiljöer och kan innehålla både smala raviner och öppna landskap. Tekniskt fungerar spelet fint och det flyter på bra.

Spelet är charmigt och kul – i alla fall en stund. Det blir snart lite samma samma trots de slumpmässigt skapade banorna. Inte illa för ett gratisspel, men det hade gärna fått finnas några fler spelsätt och möjlighet att spela på delad skärm, även om det då också hade kostat en slant.