Visste du att...
7

Super Blood Hockey

Super Blood Hockey är en titel som beskriver spelet rätt väl. Det är hockey och den är rätt blodig.

Hockey i all enkelhet
Super Blood Hockey tar en tillbaka till en svunnen tid då grafiken inte var den vassaste och allt rörde sig om spelglädje som baserades på en – ofta – simpel spelidé. Grafiken som erbjuds får NHL Hockey till Sega Mega Drive att se polerad ut. Det är i det närmaste Commodore 64 över det här spelet. Men det gör inget, utan bidrar snarare till att göra spelet till vad det är.

Upplägget är att man spelar horisontellt, eller från höger till vänster om man så vill. Tre perioder, självklart, och man har några få alternativ; passa, skjuta och tackla. Anfallen är snabba och det gäller att spela eller passa sig ur situationer och komma till avslut snabbt. Just att det är så pass enkelt gör att man hittar i princip samma charm som i de tidiga NHL-spelen innan de blev tokkomplicerade.

Tuff tag
Förutom att ägna sig åt skönspel är man har pucken så gäller det sedan att ta tillbaka den när man inte har den. Det görs enklast genom att tackla alla motståndare och det blir en hel del tuffa tacklingar från båda håll.

Enkelheten är vinnaren
Det som gör Super Blood Sport Hockey roligt är dess enkla upplägg och att det är svårt att inte vilja spela en match till. Många matcher har det blivit och vinsterna har ökat med matcherna, det tog en stund att komma in i matchvinnande spel.