Visste du att...
7

Masquerada: Songs and Shadows

Masquerada: Songs and Shadows är en historia om svek, omöjliga beslut och landsmän i krig mot varandra.

Cicero åker hem
Vi spelar som Cicero Gavar, en man i exil efter att ha anklagats som förrädare i sin hemstad. Han återvänder till staden han växt upp i för att reda ut ett kidnappningsdrama med minst sagt mystiska omständigheter. Spelet är från ett isometriskt perspektiv och innefattar utforskande och väldigt mycket världbyggande genom välskriven dialog. Karaktärerna man möter är alla mänskliga med egna agendor, styrkor och svagheter.

Kontrollera dina trupper
Striderna sker genom spelarens input där förmågor måste aktiveras taktiskt för önskad effekt. Man kan när som helst pausa för att ge order till sina allierade eller helt enkelt ta över kontrollen för någon av dem. Det är ganska överväldigande med så många saker att hålla reda på, men för den som tar sig an utmaningen finns här ett underhållande stridssystem.

Masquerada: Songs and Shadows rullar inte problemfritt på Nintendo Switch, flera miljöer hackar sig märkbart fram när man rör sig snabbt. En tråkig detalj, men i övrigt är det ett välgjort äventyr som fans av genren inte bör skippa.