Visste du att...
6.5

Table Top Racing: World Tour – Nitro Edition

Table Top Racing bjuder på ett klassiskt upplägg

Vi känner igen spelet redan på namnet. De flesta tänker nog på Micro Machines och det är väl för att vara ärligt en variant på det spelet. Undvek ordet kopia, vi är trevliga på så sätt.

Racing i vardagen
Spelaren får köra runt bland vardagliga inslag med sin lilla bil, som dock inte känns liten, utan mer som man kör runt i en värld med förstorade saker. Upplägget är simpelt, som sig bör, man kör på en bana och det gäller allt som oftast att komma i mål först eller ha bästa tiden.

För att göra det lite mer spännande, spännande enligt spelens värld, kan man plocka upp olika saker som sedan gör att man kan köra snabbare eller bromsa upp en motståndare. Bilarna är lite stela och känslan av kontroll infinner sig inte riktigt, vilket jag tycker är det största minuset med spelet. Däremot är bildesignen rätt kul och charmig och spelet ger ett bättre intryck när man ser på det än när man börjar spela.

Kul, men inte superkul
Upplägget är välbeprövat och det är i princip kul varje gång det dyker upp ett spel som liknar detta, skillnaden är hur kul det är. De är sällan dåliga, men det är svårt att få till det där vinnande spelkänslan. Table Top Racing är ett okej spel, men trots att jag är en fan av genren har jag inte riktigt kuggat i spelet.