Visste du att...
7.5

Super Adventure Hand

Super Adventure Hand

Vi förmodar att den svenska utvecklaren blivit lite lagom inspirerad av Familjen Addams och deras Thing.

Handarbete
I Super Adventure Hand är spelaren en hand och initialt har handen en arm, men efter trubbel med ett par fötter är den borta – det är där handlingen börjar. Sedan beger den sig på ett äventyr, vilket även titeln understryker.

Spelaren får ta sig fram längs banorna som oftast är av en smalare natur, där gäller det att förutom att ordagrant hålla sig på banan även lösa lite pusselelement och undvika fienden. Desto längre in i spelet man kommer, desto klurigare blir banorna och allt annat man stöter på. Handen kan klättra, hoppa, knäppa iväg saker med fingrarna och kan greppa tag i föremål. Likt Thing klarar handen det mesta.

Super Adventure Hand är unikt och underhållande, men tenderar att bli lite repetitivt som så många andra plattformsspel i och med att man göra samma sak gång på gång efter ett tag. Det är dock inget större problem, men värt att poängtera.

Vi gillar det
Det gör sig väldigt bra på Nintendo Switch och funkar förmodligen lika bra på alla plattformar där man spelar med en pad. Känner du dig handlingskraftig och gillar plattformsspel är det här absolut ett spel att inhandla.