Visste du att...
Onrush
7

Onrush

Codemasters är nog min favoritutvecklare genom tiderna. Det är en lång lista av spel som jag lagt många timmar på som kommer från dem. De har diverse genres på sin lyra, men det är racingen som deras överlägset starkaste kort.

Arkadracing
Rallycrossdelen i Dirt skulle nog kunna gå under parollen arkadspel, men det har fortfarande verkliga aspekter och det är en tävling. Onrush har suddat ut detta totalt. Vare sig verklighet eller tävling finns med i detta annorlunda racingspel.

Ovanlig racing
Playstation-ägare är tjenis med Motorstorm och det är nog spelet som man kan likna Onrush med lättast. Det är ren och skär arkadracing, men som sagt utan de sedvanliga tävlingselementen. Eller, det är en tävling, men en utan varv eller mållinje. I stället är det diverse upplägg där man spelar i lag. Det kan vara att man ska ha så många från sitt lag i en zon som flyttar sig över banan, köra genom portar som adderar tid, eller vilket lag som kört med mest turbo under loppets maxtid.

Fordonen är blandat bilar och motorcyklar, de flesta med någon futuristisk framtoning. Det finns många på och vissa passar bättre för vissa typer av uppdrag och lite beroende på din körstil.

Superstar Experinece
Huvudspelläget heter Superstar Experinece och det är där man spenderar mest tid. Man kan även sätta ihop egna race för att hålla sig till vad man gillar bäst. Superstar består av sex olika kapitel med vardera ett antal utmaningar. När man klarar dessa låser man upp fler. Så det upplägget är ganska standard.

Loot och turbo
Codemasters har adderat lootlådor i spelet. Inget man betalar för självklart, men dess lådor får man sedan gå ur spelläget för att låsa upp. Eller låsa upp och låsa upp, en bil kör på den och då dyker det upp tre saker som man väljer en av. Dessa är mer eller mindre unika och det här upplägget känns väl igen från så kallade grindingspel. Lite ovanligt för den här genren. Något som däremot är vanligt för genren är jakten på turbo, eller boost som det heter over there. Gör man våghalsiga manövrar eller hoppar, då får man turbo som sedan gör att man kan köra som en blådåre. Dock en ganska okontrollerad blådåre.

Attityd
Spelets attityd skriker racing och nutida element så som att karaktärerna, eller chaufförerna, tar stor plats. Bara att de står i lite överdrivna kläder och dansar framför sina bilar. Det gör nu i och för sig att det kan komma massor av extraprylar till spelet, så som nya kläder och annat.

Allt som allt
Onrush är ett arkadspel som inte är dåligt, men det bjuder inte på något direkt djup. Det känns lite som de här massproducerade arkadhallsspelen som dök upp ett tag med antingen bilar, motorcyklar och båtar med mera. Många av speluppläggen är kul och nytänkande, men om det hade varit i någon form av köttigare racingspel så hade det varit så mycket bättre.