Visste du att...

Test: Anker Powercore III Elite – En massiv powerbank

Powercore III Elite

Ett externt och portabelt batteri är inget som får någon att jubla – tills man behöver det.

Om du konstant är på språng och behöver ström, då är Powercore III Elite ett av de större batterierna man kan hitta. Det gör också att det är rätt tungt att bära med sig och det är inget man har i bakfickan. Det går utmärkt att flyga med Powercore då den har 26 000 mAh som är tusen under gränsen. Däremot får man inte checka in den, men å andra sidan gör den väldigt liten nytta då.

Powercore klarar att ladda laptops, vilket kan göra många resenärer glada. Flygplanens ström klarar att ladda telefoner och plattor, men är för klena för datorer. Det gör att många inte klarar en längre flygresa på en laddning, men med Powercore tillhanda är det inget problem.

När man laddar sin laptop är det precis det den gör, den laddar den. Man kör alltså inte strömmen från batteriet för att driva datorn, utan man får ladda upp batteriet som sedan i sin tur driver datorn. Det gör att man inte bör vänta till den börjar blinka röd innan man kopplar in laddaren. Det är lite besvärligt, men inte hela världen.

Anker säger att en Macbook Pro på 15,4 tum ska laddas noll till hundra procent på en timme och 47 minuter. Man kan även ladda flera saker samtidigt via de fyra uttagen som består av två USB och två USB-C. Det gör att den blir lite av en schweizisk armékniv bland laddare och gör sig prima för de som ofta är på språng med mycket eldriven utrustning så som fotografer med flera.

Sedan mobiltelefonerna har fått större batterier som klarar en hel dag eller mer av användning har batteripacks blivit en sak som ligger och skräpar i många byrålådor. Man behöver inte ett extra batteri innan man behöver det så att säga och då är det för sent. I och med Powercores storlek och tyngd riktar det sig primärt till en viss typ av användare och för den är det ett bra köp.

Trots sin storlek har den en tilltalande design och kan nog beskrivas som att den är rätt snygg för att vara en powerbank. Det är självklart rätt irrelevant i det stora hela, men är ett plus trots allt.

Powercore III Elite intill en Oneplus 8T för att jämföra storlek.