Visste du att...

Nordic Choice Hotels lanserar spelrum

Nordic Choice Hotels lanserar Room for Gaming

I veckan öppnade Nordic Choice Hotels för första gången någonsin upp bokningen av sina Room for gaming-rum på Quality Hotel Globe.

Gaming är på tapeten
Hotellrummen är nyrenoverade och i samarbete med Telia och GSIGN. Room for Gaming erbjuder något för alla gamers på resande fot, oavsett om de är ute efter sport, hobby eller underhållning. För de där gångerna när man bara måste spela på Twitch för att inte tappa följare.

”Det är alltid kul att vara först att testa något nytt, särskilt när det handlar om att kunna erbjuda något som inte tidigare funnits på marknaden till en befintlig målgrupp. För att möta gamers högt ställda krav har vi installerat nytt höghastighetsinternet, ljudabsorberande gardiner och ljuddämpare har satts in samt specialbelysning och mörkläggning” säger Tina Hedman, hotelldirektör på Quality Hotel Globe i Stockholm.

Gästerna kommer kunna välja mellan ett flertal populära spel där de loggar in på sitt konto och sedan har tillgång till spelen. Rummen är utrustade med bland annat dator, skärmar och headset för att möta de höga krav som gamers ställer på sin utrustning. Man kan också tänka sig att de kan logga in på sin egen Steam-profil eller spela med Geforce eller Gamepass via molnen.

”Sex av tio svenskar spelar varje år. Över en miljon bara i Sverige spelar regelbundet, antingen som en sport, hobby eller för underhållning. Gemensamt är att för väldigt många är det en naturlig del av vardagen. Även när man är på resande fot. Det känns därför superkul och spännande att vårt första stora samarbete kring vår nya tjänst Gaming Center är med Nordic Choice Hotels. Med Telia Gaming Center som integrerad lösning paketerar vi all teknik som behövs för ett modernt gaming center i en lösning, som vi tar ansvar för att utveckla och förvalta” berättar Henrik Blomberg, ansvarig e-sport och gaming på Telia.

Quality Hotel Globe blir Nordic Choice Hotels första hotell med detta koncept, följt av Quality Hotel Match i Jönköping där 5 rum kommer att lanseras lagom till Dreamhack i slutet av november och längre fram även i Norge på hotellen Quality Hotel Expo och Quality Hotel Bodö.