Visste du att...

Test: Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Galaxy Buds 2 Pro

Buds 2 Pro har krympt med 15 procent i jämförelse med sina föregångare och har via det även tappat lite i vikt. Mindre och lättare är alltid bra när det gäller inear-lurar då de allt som oftast blir bekvämare. Galaxy Buds 2 Pro är just bekväma och gör sig inte konstant påminda om att de är i öronen, även om det finns en maxtid innan det är rätt skönt att ta ut dem. Det gäller för alla liknande lurar skulle vi nog säga.

Väljer man rätt storlek på topparna och sätter i dem på rätt sätt så sitter de på plats. Med måttligt gymnastiska övningar har de i alla fall inte trillat ut eller gjort sken av det heller. För fysisk aktivitet passar de bra med tanke på att de är svett- och stänksäkra via sin IPX7-certifiering.

Galaxy Buds 2 Pro trycks in i hörselgången och det är en vattendelare för vad man föredrar. Gillar man inte den typen av lurar blir alla direkt dåliga val, men det ska poängteras att Samsungs lurar är mindre påträngande och ger inte fullt lika mycket tryck som andra kan göra. De sitter bekvämt och när man valt topparna som passar enligt eget tycke kan mjukvaran hjälpa dig kolla om du har valt rätt.

Mjukvaran ger även en massa val som är mer eller mindre nyttiga. De mer frekvent använda är brusreduceringen och genomhörningen. Båda funkar bra, även om jag personligen hellre tar av mig lurar än kör via genomhörning vid konversation – om inte annat för respekt till den man pratar med. Brusreduceringen är helt okej, men inte den största anledningen man köper lurarna.

Ljudet
Den största anledningen för att köpa dem är faktiskt ljudet som – i en lekmans öron (nästan kul) – är riktigt bra. Det finns inte lika många ljudinställningar som en del andra erbjuder, men nog många för att man ska hitta en profil som tilltalar ditt lyssnande.

Mikrofonen fungerar bra vid samtal och en finsmakare på andra sidan kan säga att det är lite burkigare ljud än utan lurarna. Pratar man med brusreduceringen på hör man sig själv med ett lite dovare ljud, utan är det som vanligt att det låter lite som man håller för öronen och pratar. Via transparensen blir det kanske lite överdrivet mycket av sig själv. Allt som allt funkar de i alla fall bra och inget direkt att klaga på.

Batteroni
Fem timmars lyssning med lurarna och brusreduceringen på och totalt 18 timmar i fodralet säger Samsung och då kan man fundera lite på den matten. 3,5 laddningar ungefär. Tänker att det borde vara hela laddningar, men om man kör utan brusreducering kanske logiken är annorlunda.

2590 kronor
Priset känns lite tilltaget om man jämför med många konkurrenter. 2590 kronor är prislappen hos Samsung, men de går självklart att hitta billigare. Oavsett kan man hitta likvärdiga en tusenlapp billigare. Å andra sidan finns de likvärdiga som är mycket dyrare också. Allt som allt är det ett par bra lurar som knappast kommer göra någon besviken.