Visste du att...

Test: Soundcore Wakey

Soundcore Wakey

Till att börja med är Wakey ett rätt träffsäkert namn på en väckarklocka och man kan nästan ana att det är någon Göteborgare som jobbar på marknadsavdelningen hos tillverkarna.

All-in-One
Anker som ligger bakom varumärket Soundcore vill sällan släppa en produkt som bara gör en sak, utan de passar på att klämma in en massa funktioner. Därför är inte Wakey bara en väckarklocka som jag kallade den ovan för att spinna på namnet. Till att börja med faller den under samlingsnamnet klockradio, även om den termen kanske är lite omodern. Ovanpå det har de adderat en trådlös laddstation, möjligheten att spela musik via blåtand eller om man hellre vill koppla ihop sladd. Men det slutar inte där, utan via appen kan man spela upp bakgrundsljud för att hjälpa till med att infinna lugnet och göra sömnen bättre.

Bakgrundsljud
Så kallat White Noise finns det ett gäng av och man kan justera graden av hur mycket ljud man vill ha. Man kan även kombinera olika bakgrundsljud för att skapa den perfekta mixen för just dig. Eldstad är trevligt, men kanske vill man ha lite regnljud samtidigt.

10 Watt trådlös laddning
Ovanpå enheten finns en rund cirkel av gummi och det är den trådlösa laddytan. Gummicirkeln är bra då telefonen ligger stilla och inte glider iväg. Man måste placera telefonen rätt för att laddningen ska starta, vilket gör att man ibland måste justera hur den ligger. Ingen större sak. När det börjar laddas lyser en blå lampa på displayen. När den laddar så gör den det i 10 Watt.

Skärmen
Det är en LED-skärm som är nätklädd, vilket ger ett prydligt intryck och gör att den passar in i de flesta omgivningar i hemmet. Ljusstyrkan på klockan kan justeras för att passa vad man vill ha i sovrummet – då det förmodligen är där den står.

Användningsområdet
En klockradio är en klockradio och den funktionen är relativt självklar. Sedan om den blivit utdaterad i och med att nästan alla sover med mobiltelefonen och har den som larm, det är väl en annan sak. Fördelen med Wakey är att den kan ladda telefonen också.

Även om det kan vara skönt att inte ha en Google-uppkopplad i sovrummet, även om den nu inte lyssnar och påpekar det om man frågar – men varför lyser den då mellan varven och gör spontanutsagor… I alla fall, Wakey har inte någon form av Google-uppkoppling och det är något som kan saknas då kommunikationen med enheten blir smidigare än via blåtand och en app.

Att Wakey inte är uppkopplad mot internet är kanske en vattendelare. Vill man ha en klockradio som är just det eller vill man ha en Google-assistent. Är svaret klockradio är Wakey ett vasst alternativ som dessutom har sina fördelar då den har trådlösa laddningen och bakgrundsljuden bland annat.