Visste du att...

Test: Mi Smart Clock

Mi Smart Clock

En klockradio att konversera med.

Smarta saker
Det regnar smarta prylar nu för tiden och alla är inte helt nödvändiga, vissa är absolut inte nödvändiga och andra är i princip bara kul.

Klockradio är något som funnits i urminnes tider och är lika användbara som irriterande. De är användbara för man vet vad klockan är och man kan ställa in alarm på dem för att vakna, när alarmet går är det förmodligen det minst efterlängtade ljudet någonsin. De där gamla hederliga klockradioalarmet som fick hela klockan att vibrera är nog det mest osympatiska man kan vakna till.

Klockradio
Mi Smart Clock är i ett nötskal en klockradio. Det smarta är att den använder sig av Google Assistant, vilket gör att man säger åt den när den ska ställa in larm, man kan ställa frågor, be den dra ett skämt, spela musik och kontrollera andra smarta saker man har i hemmet. Det går även bra att visa bilder på den lilla skärmen och få en liten fotoram.

Skärmen är som sagt liten, 3,97 tum, men den räcker fullt för det man använder Smart Clock till primärt. Man kan byta klockansikte, eller vad man vill kalla det, och det finns ett gäng att välja på. Något av dem bör falla i smaken.

Allt som allt
Behöver man en smartare alarmklocka? Egentligen inte, speciellt när de flesta använder sin mobil som alarm i alla fall. Det är dock något lite speciellt med att ha en klockradio vid sängens sida och se vad klockan är när man inte sova – bara för att addera den där extra stressen om att man ska ju för f-n upp om tre timmar och inte somnat än.