Visste du att...

Test: Xiaomi Buds 3T Pro

Xiaomi Buds 3T Pro

Xiaomi beskriver dessa som flaggskeppshörlurar med ny spännande teknik och de backar upp det med brusreducering och högupplöst ljud bland annat.

Att använda
Etuiet som de kommer i är relativt litet och smidigt. Det exemplaret vi har är mattsvart och då ytan inte är glansig halkar de inte ur händerna speciellt lätt. Hörlurarna är av modellen som man trycker in i hörselgången, vilket alltid bjuder på en viss dämpning av ljudet i omgivningen. Ytan är blandad av matt och glansig. De går lätt att stoppa i öronen och om man inte är nöjd med storleken på gummitutorna finns ett antal att välja mellan. De har IP55-klassning för skydd mot vatten och damm, vilket gör att man kan träna med dem men bör ta ut dem innan man kommer in i duschen. De ska alltså inte vara under vatten utan bara normalt vind och vänder.

Att para med blåtand är enkelt och går snabbt. De använder sig av Bluetooth 5.2 som har stöd för att ansluta två enheter, vilket är smidigt om man till exempel använder mobil och dator samtidigt. För att kontrollera ljudet kan man hoppa fram eller tillbaka i det man lyssnar på, pausera och det är även något som händer om man tar ur hörluren ur örat för att ha en konversation till exempel. Att inte har lurarna i när man pratar med någon är för övrigt något som borde ingå i uppfostran numera. Det är det nya att inte ta av sig solglasögon när man pratar med någon.

Ljudet
Ett ord som det slängs med rätt ofta är studiokvalitet och det sägs 3T Pro ha. För vanliga lekmansöron låter de bra och det finns inget att klaga på. Man hörs bra via mikrofonen, men ute på en lite blåsig promenad var det förvånansvärt mycket vindljud.

De har också brusreducering och den aktiveras genom att man nyper lurstammen en sekund eller däromkring. Man hör ett ljud som påvisar att kommandot är mottaget. Genomhörning och brusreducering är alternativen.

Batteri
24 timmars batteritid med hjälp av tre laddningar i etuiet. Varje laddning ger cirka sex timmars användning utan brusreducering. Man kan snabbladda upp till tre timmar på 10 minuter. Laddningen sker via USB-C, men har man trådlös laddning fungerar det också.

Applös
Något som är lite förvånande är att lurarna inte har en app. Det kan man väl nästan tycka att det borde vara ett krav för den här typen av hörlurar. Har man en telefon från Xiaomi finns lite fler val på inställningarna än i andra telefoner. Det går självklart bra utan app, en det är krångligare och enkelt är alltid bra.

Allt som allt är Xiaomi Buds 3T Pro ett par bra hörlurar med en relativt okej prislapp på 1900 kronor i skrivande stund.