Visste du att...

Test: Anker Powerhouse II 400

Anker Powerhouse II 400

Powerhouse II 400 har kanske en lite otacksam roll då det är något man inte vet man behöver den till man behöver den i många fall.

Jättebatteri
Man kan summera Powerhouse II 400 som ett väldigt stort batteri, för det är faktiskt vad det är med 108 000 mAh i batterikapacitet och en matchvikt på 4,62 kilo. Det är försett med en massa uttag för att sedan kunna ladda diverse saker – samtidigt dessutom. Det blir lite av en schweizisk armékniv skulle man kunna säga.

Uttagen består av tre USB-A, en USB-C, ett 12 volts biluttag och ett vanligt hederligt vägguttag. Det senare klarar mackapärer upp till 300 watt. Där smög sig elbilen, men det går utmärkt att ladda laptops eller varför inte en massagepistol.

Utöver uttagen finns även två lampor. Den ena fungerar som en ficklampa med varierande styrka samt att den även skickar ut nödsignaler via morsekod om det skulle behövas i en nödsituation. Det vill säga tre korta blinkningar följt av tre långa och sedan repeterande av dem till man förhoppningsvis är i säkerhet. På baksidan finns en lampa som sträcker sig från ena till andra sidan av enheten och den levererar en lite mildare – så kallad ambient – belysning som passar bra för att lysa upp i ett rum eller varför inte i ett tält.

För att hålla reda på hur mycket ström som används och hur mycket laddning man har att tillgå finns en väldigt tydlig display.

Laddar snabbt
USB-C-porten laddar upp till 60 watt och levererar på så sätt snabbare laddning än många laddare som följer med telefoner eller plattor. Har man en lite äldre dator som inte klarar av USB-C finns vägguttaget, vilket för övrigt självklart är användbart för massor av prylar. Skulle Powerhouse-enheten inte klara av att ladda enheten slår den ifrån automatiskt.

Skulle det vara så att strömmen är slut i enheten, då är det inget som är laddat i en handvändning och man får kort och gott planera användandet. 6,5 timmar med den medföljande laddaren. Slår man till på en USB-C-väggladdare kommer man ner till 4 timmar och 20 minuter.

Ankers enhet väger som tidigare sagt 4,62 kilo och har måtten 25,5 x 14,8 x 13,9 centimeter. Så inte jättestor, men inget man stoppar i byxfickan direkt. Något vi inte testat, men som man kan läsa på informationen, är att den klarar att jobba i temperaturer mellan 32 till minus 40 grader Celsius. Det täcker Sverige rätt bra.

Användningsområden
Som vi var inne på i början av texten kan det mycket väl vara så att när man har behovet av en enhet som Powerhouse II 400 kommer plötsligt och förmodligen innan en inhandlats. Blir det ett längre strömavbrott hemma och man behöver hålla i gång telefoner eller datorer till exempel eller någon annan typ av nödsituation. I princip skulle det inte skada om alla hade en liknande enhet hemma i garderoben – lite som jordskalvsnödkitten som många har i USA.

Annars är det något som passar som handsken för friluftsmänniskor och de som jobbar med film eller fotografering bland annat. Att ha med sig ström på jaktpasset, på skoterturen, kanske i sommarstugan eller likande är självklart ett plus, men det gäller att kunna transportera den självklart. Fotografer som redigerar bilder på sin dator när de är ute på jobb, plus för kameror och blixtar med mera. Användningsområdena är många kort och gott.

Vi tittade nyligen på en bärbar projektor från Anker och i kombination med Powerhouse kan plötsligt sträckkolla på vilken säsong som helst av din favoritserie.