Visste du att...

Microsoft köper Activision Blizzard

Microsoft köper Activision Blizzard

Är det första april redan!? Microsoft köper Activsion Blizzard. Tjena Helena! Vilken pryl!

Microsoft Activision Blizzard
Här pratar vi relativt stora nyheter och fortsätter det så här är Game Pass det enda som behövs för alla gamers. Activision Blizzard har haft en hel del problem på senare tid, minst sagt, och senast igår blev företaget kallat ”skandalföretag” i en svensk dagstidning. Kanske var det bättre läge att köpa upp det nu än på bra länge?

De som inte känner till Activision Blizzard, vilket alla gör, men i alla fall, så ligger de bakom Pitfall Harry och även spel som Call of Duty, Warcraft, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot och Starcraft bland andra. Inom Activision Blizzard ingår massor av utvecklare som ligger bakom tidigare nämnda spel bland annat, till exempel svenska King och Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games och Toys for Bob, Treyarch. Listan kan göras längre och antalet anställda är tusentals.

25 000 000 Game Pass-spelare
Microsoft meddelar att det kommer att dyka upp Activision Blizzard-spel på Game Pass och det är något som förmodligen varenda prenumerant av tjänsten är mycket nöjda med. I samma veva passar de på att meddela att de har över 25 miljoner prenumeranter av Game Pass.

Problemen
Microsoft kanske inte lägger problemen med Activision Blizzard under en lupp, men via stycket nedan förklarar de att det kommer att rättas till kan man väl utläsa.

As a company, Microsoft is committed to our journey for inclusion in every aspect of gaming, among both employees and players. We deeply value individual studio cultures. We also believe that creative success and autonomy go hand-in-hand with treating every person with dignity and respect. We hold all teams, and all leaders, to this commitment. We’re looking forward to extending our culture of proactive inclusion to the great teams across Activision Blizzard.

Prislappen
68,7 miljarder Dollar fick de hosta upp med enligt vad man kan läsa på nätet. Låter som ett fynd med tanke på Pitfall-serien.