Visste du att...

Playstation 5 och Xbox Series X tjänar pengar åt sina ägare

För 10 000 kronor kan du bli ägare av en Playstation 5

Hutlösa priser på begagnade konsoler för de som inte ställt sig i kö.

Pengar att tjäna
Det är nästan så att de som ställt sig i kö och fått en enhet blir lockade att sälja sina enheter i stället. Om du har en Playstation 5 så ligger priset på 10 000 kronor för tillfället. Vi hittade en som låg på 6500 kronor, vilket nästan får det att kännas oseriöst – men det kan ju också bara vara en trevlig själ som inte vill utnyttja den rådande situationen.

Xbox Series X hittar man från 7500 kronor och uppåt. Om det räcker med en Xbox Series S, vilket det faktiskt bör göra för att vara helt ärlig, så finns sådana för 3500 kronor. Vi har hela tiden sagt att S kommer att vara ett jättebra alternativ för de som vill ha både en Playstation 5 och en Xbox Series-enhet.

Stängda fabriker
Det kommunicerades snabbt att det inte var några leveransproblem trots att fabrikerna varit stängda en period i Kina på grund av Covid. Självklart var det något som de kände sig tvingade att säga. Det gjorde även ett elbilsföretag, men trots att det inte var några problem blev junibilarna levererade i oktober. Nu står vi där med att ingen butik kan säga när nästa leverans av Playstation 5 kommer, för de har inte fått den informationen av Sony – det är i alla fall den information vi fått. När det gäller Xbox förväntas det komma fler enheter innan jul och sedan i januari. Om det stämmer återstår väl att se.

Varför annonserar Sony och Microsoft
Det man kan undra, även om det är varumärkesexponering, är varför det snurrar annonser för Playstation 5 och Xbox Series. Man kan inte köpa dem och de flesta tar inte emot förhandsbeställningar. Det är kort och gott annonser utan så kallad ”call to action”. Hade det inte varit bättre att spara de annonserna till det finns något att köpa?

Just nu i skrivande stund har inte vi heller några spelenheter från den så kallade nästa generationen och därför kommer vi inte heller kunna göra några recensioner på spel för dessa. Vi rullar dock på som vanligt med förra generationens konsoler.