Visste du att...

Xbox Series S ser dagens ljus

Hej Xbox Series S

Mindre och billigare konsol gör nya Xboxen lite mer lättköpt.

10 november
Det har cirkulerat rykten kring lanseringsdatumet på Microsofts nya konsol och vad nätet säger är att den kommer att landa den 10 november och prislappen för Series X, det vill säga den kraftfullare, kommer att vara 499 Dollar plus lokal skatt i USA. Det borde göra att den kommer kosta just under 6000 kronor här hemma när moms med mera har adderats. Nu är det någon som gnäller på priset kontra det i USA, men delstatsskatten kan vara rätt markant i vissa delstater, så prisskillnaden blir inte så gigantisk som man kanske tror. Men tips, om du är i USA, köp den i Portland, de har ingen skatt – om det inte ändrats.

Xbox Series S
Senaste nyheten är Series S, vilket är en billigare konsol som klarar allt som storebrorsan fixar, men kanske inte fullt lika många gigaflops och annat. Series S dök först upp på bild från diverse håll, men sedan tog Microsoft bladet från munnen och då dök bilden ovan upp. Prislappen kommer att vara 299 Dollar, så förmodligen 3500-4000 kronor i Sverige. Uppdaterat: Inte så dumt gissat, nu sägs det att S-enheten kommer kosta 3595 kronor.

Den ser lite ut som en bashögtalare för att vara ärlig, men för att fortsätta vara ärlig… vem f-a-n bryr sig om hur en konsol ser ut? Det är det minst viktiga, eller totalt oväsentligt.

Lättköpt
Det är nog många som gärna skulle ha båda, men måste välja då alla inte badar i pengar som Joakim von Anka. Det här gör det mycket lättare för de som skulle välja Playstation 5 i första hand, för nu kanske man kan slå till på båda genom att köpa budgetboxen. Om man ser det på det sättet är Series S en enormt smart produkt från Microsoft.

Storebrorsan.