Visste du att...

Mario firar 35 år med en massa nya spel

Mario Direct

Mario fyller 35 år och då passar Nintendo på att fira det – självklart. En ny Nintendo Direct bjöd på massor av nya Mario-nyheter.

35 år med Mario
I en ny video som ligger längst ner på sidan hittar du information om flera spel, produkter och händelser i spel som alla anländer lagom till 35-årsjubileet för Super Mario Bros. Det inkluderar spel som är nya för Nintendo Switch som Super Mario 3D All-Stars, en samling med tre Super Mario-spel: Super Mario 64, Super Mario Sunshine och Super Mario Galaxy. Utöver det också Super Mario Bros. 35, ett onlinespel där 35 spelare kan spela i världen från Super Mario Bros. och Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, en finslipad version av Super Mario 3D World.

Höjdpunkter från sändningen

Super Mario 3D All-Stars
I denna samling får du uppdaterade versioner av Super Mario 64, Super Mario Sunshine och Super Mario Galaxy, till Nintendo Switch. Förutom högre upplösning än sina ursprungliga versioner, har spelen också optimerats för en smidig spelupplevelse på Nintendo Switch. Super Mario 3D All-Stars inkluderar också ett spelläge där du kan spela musik och låtar från alla tre spelen. Spelare kan också lyssna på musik på sina Nintendo Switch när skärmen är avstängd. Super Mario 3D All-Stars lanseras exklusivt för Nintendo Switch den 18 september. Den fysiska versionen är dock endast en begränsad utgåva och den digitala versionen kommer endast att vara tillgänglig slutet av mars 2021.

Mario Kart Live: Home Circuit
Har skapats i samarbete mellan Nintendo och Velan Studios. Här får du äntligen möjligheten att få allt det roliga med Mario Kart-serien till den verkliga världen genom att använda en Nintendo Switch eller Nintendo Switch Lite och tävla med en fysisk kart. Den fysiska karten påverkas både av saker i spelet och i den verkliga världen. Den stannar till exempel när den träffar ett objekt. Spelare placerar ut stolpar för att skapa banlayouten i sitt eget hem, där den enda gränsen är deras fantasi. Tävla mot Koopalings i Grand Prix för att låsa upp olika skins för att anpassa banor och dräkter för Mario och Luigi och spela med upp till fyra spelare i lokalt flerspelarläge. Mario Kart Live: Home Circuit, finns i varianterna Mario eller Luigi, lanseras den 16 oktober.

Game & Watch: Super Mario Bros
Den här nya samlingsutgåvan är inspirerad av de ursprungliga Game & Watch-systemen som släpptes i början av 1980-talet. Den ursprungliga handhållna enheten inkluderade ett spel och kunde också användas som en klocka. Den ursprungliga Game & Watch-serien sålde mer än 43 miljoner över hela världen. Förutom att spela klassiska spel som Super Mario Bros., Super Mario Bros .: The Lost Levels (släppt i Japan som Super Mario Bros. 2) och en specialversion av Ball med en Mario-makeover fungerar Game & Watch: Super Mario Bros. också som en klocka. Game & Watch: Super Mario Bros. lanseras den 13 november.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury
Flerspelarläge på Nintendo Switch! Den här förbättrade versionen av Super Mario 3D World, som ursprungligen lanserades för Wii U, har co-op-spel både online och lokalt. Ytterligare detaljer om vilka nya saker detta spel har att erbjuda kommer att avslöjas senare. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury kommer till Nintendo Switch den 12 februari 2021. En Cat Mario och Cat Peach amiibo kommer också att släppas i ett gemensamt paket samtidigt som spelet.

Super Mario Bros 35
Välkommen att spela Super Mario Bros med 35 (!) spelare. I detta onlinespel kommer 35 spelare att tävla om att vara den sista Mario som står kvar… eller springer. Besegrade fiender kommer att skickas till andra spelares banor, men det fungerar också tvärtom! Spelare kan aktivera speciella föremål för att försöka överträffa sina motståndare. Super Mario Bros. 35 lanseras den 1 oktober digitalt och exklusivt för Nintendo Switch Online-medlemmar. Spelet kommer att kunna spelas fram till 31 mars 2021.

Super Mario All-Stars
Det klassiska Super NES-spelet som innehåller uppgraderade versioner av Super Mario Bros., Super Mario Bros .: The Lost Levels, Super Mario Bros. 2 och Super Mario Bros. 3 med förbättrad 16-bitars grafik blir tillgängliga via Nintendo Switch Online … senare idag!