Visste du att...

Vi spelar på Asus-skärmen ROG Swift PG279

Vi spelar på en Asus ROG Swift PG279QE

Snabbtest av en oväntat dyr monitor. Så skulle man kunna summera den har artikeln. Asus ROG-monitor kostar 8500 kronor och är bland de mer kostsamma valen bland 27-tummare i dagsläget.

Bra på pappret
På pappret är den imponerande och när den är igång och rullar ett spel är den ännu mer imponerande faktiskt. Den har en IPS-skärm som visar sig göra allting rätt och de spelen jag spelar har aldrig sett bättre ut. De flyter på enormt bra i 144Hz och även om den går att köra på 165Hz är det inget som i alla fall jag känner något behov av.

Den är som de flesta skärmar lätt att bygga ihop med två delar. Sedan gäller det bara att koppla in den och ändra inställningarna så den rullar i 144Hz eller mer, vilket kräver Display Port-sladden. HDMI fixar inte jobbet. Man kan ha den horisontellt eller vertikalt, höja eller sänka den och även luta skärmen. Den är kort och gott väldigt anpassningsbar.

Ett lysande köp
Prislappen är faktiskt den enda anledningen som kan bromsa upp att köpa skärmen. Den är precis så bra som den förefaller på pappret.

Lämna ett svar