Visste du att...

10 miljoner Nintendo Switch sålda i Europa

nintendo switch

Fler än 10 miljoner Nintendo Switch har sålts i Europa

Konsolerna i Nintendo Switch-familjen har nått en ny milstolpe. Nintendo Switch Lite har tillsammans med Nintendo Switch sålts i över 10 miljoner exemplar i Europa.

Säljer som smör
Över hela kontinenten har allt fler spelare skaffat sig en Nintendo Switch. Hårdvaruförsäljningen 2019 är nästan 30 % högre jämfört med förra året och mer än 40 % högre än vid samma tidpunkt under 2017.

”Nintendo Switch-familjens konsoler underhåller flera miljoner spelare i Europa och att en sådan stor milstolpe nu passerats är ett tydligt tecken på hur brett Nintendo Switch når ut,” säger Stephan Bole, VD på Nintendo of Europe. ”Den europeiska försäljningen av Nintendo Switch och spelen till den växer betydligt för varje år. Både nya och redan etablerade Nintendo Switch-ägare har mängder av spel att välja på och många fler spel på gång.”

36 miljoner spel sålda
Sedan lanseringen av Nintendo Switch i mars 2017 har Nintendo Switch-ägare köpt fler än 36 miljoner Nintendo-publicerade spel, varav nio stycken har sålts i över en miljon i Europa.

Alla miljonsäljarna
o Mario Kart 8 Deluxe
o Super Mario Odyssey
o The Legend of Zelda: Breath of the Wild
o Pokémon: Let’s Go, Pikachu! och Pokémon: Let’s Go, Eevee!
o Super Smash Bros. Ultimate
o Splatoon 2
o Super Mario Party
o New Super Mario Bros U Deluxe
o 1-2-Switch

Tittar vi på tredjepartsspel så har vi dessa som var och en har sålts i över en halv miljon exemplar i Europa: Minecraft, Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, Mario + Rabbids Kingdom Battle och Stardew Valley

Lämna ett svar