Visste du att...

Playstation 5 lanseras november 2020

playstation 4

Playstation 5 släpps november 2020

Bara börja spara, lite mer än ett år kvar till nästa Playstation – och nästa Xbox

2020 kommer kosta skjortan för seriösa gamers
Microsoft har redan meddelat att nästa generation Xbox kommer att komma november 2020, eller ”Holidays season” som är samma sak, bara lite mer svävande. Idag meddelade Sony att de minsann inte kommer att låta Xbox få något försprång och de kommer att släppa Playstation 5 under samma period. De som säljer annonser gnuggar redan händerna och kika på nya bilar då de ofta jobbar med bonussystem.

”Today I’m proud to share that our next-generation console will be called PlayStation 5, and we’ll be launching in time for Holiday 2020.” Jim Ryan, President & CEO, SIE.

Förbättrad kontroll
Idag pratades det också om en haptisk kontroller som kommer att erbjuda fler möjligheter för spelutvecklarna, men som vanligt med allt sånt här så är det förmodligen inget som de flesta spelarna bryr sig om. Man spelar på samma sätt man alltid spelat kort och gott. Det haptiska ska ersätta vibrationerna som finns idag via den så kallade rumble-teknologin och är det någon som uppskattar att kontrollen vibrerar kan man undra? Enda gången som jag gör det är när den ligger på golven och skrämmer skiten ur mig när den börjar tokvibrera när jag gör annat än spelar. Haptisk kontroll kan dock bli spännande då den bör kunna förmedla skillnad på till exempel marken man springer på, om det är på asfalt, lera eller i vattnet till exempel.

En annan förbättring är att knapparna på baksidan ska kunna ge varierande motstånd så att man kan känna när till exempel en pilbåge är fullt spänd och så vidare. Det här kan säkert bli användbart, men många trycker bara fullt ner utan att finjustera när de spelar, så det återstår att se hur det kommer att funka i verkligheten. Det är för att spelare trycker max och hårt som det låses så många hjul när man spelar bilspel online. I verkligheten trycker inte förarna bromsen så hårt i golvet det bara går, men det gör man i spel.

E3 2020
Vi kan bara förmoda att nästa års E3 kommer att bli relevant för omväxlings skull och arrangörerna är nog lyckligare än på länge, speciellt med tanke på att de klantade till det som f, a och n häromsistens. Nu kommer förmodligen båda att flytta tillbaka in på mässan och om inte annat kommer de att tävla om vem som kan äga mässan.

Det ska bli spännande att se vilka konsoler som kommer med exklusiva spel som inte är deras egna – även om många av de titlarna vi hoppas mest på kommer från dem själva.

Bild från årets E3-mässa och överst är det en Playstation 4.

Lämna ett svar