Visste du att...

Twitchcon 2019 – Dag 1

Twitchcon 2019 har börjat

Mindre spel, mer energidryck och kläder för gamers.

Twitchcon 2019
Det är relativt naturligt att det är mer fokus på de som strömmar spel och saker man behöver för att kunna strömma bättre själv, men det är trots allt tråkigt att det inte finns några spel på mässan. Klart, det finns några, men de är få och de flesta är inte nya, utan är trotjänare som lockar tittare till strömmar.

Energidryck och kläder
Var man än vänder sig finns det energidrycker. Det är minst 10 olika typer av energigivande produkter på plats. De som bjuder på dryck är de populäraste självklart. En annan produkt det inte råder brist på är kläder. Det finns en uppsjö av olika varumärken med målgruppen spelare.

Twitch egen butik
Man kan nästan fundera på om mässan är skapad för att sälja Twitch-prylar. Kön är oändlig och det spenderas enorma summor över en dag på alla typer av mer eller mindre – oftast mindre – användbara saker. Butiken är stor och antalet produkter ökar från år till år. Det verkar inte finnas något som inte går att sälja om det har en Twitch-logga.

Streamers i fokus
I och med att det inte är så mycket att titta på blir möjligheten att träffa sin favoritstreamer den viktigaste delen. Det är ganska självklart, men det hade ju varit kul om det hade varit fler spel. En kombination av en PAX-mässa och Twitchcon hade nog varit en perfekt lösning, men det blir inte fler spel. Ingen av de fem Twitchcon-mässorna har haft speciellt mycket spel och att hoppas på att mässan kommer utöka den delen är nog lika bra att glömma. Det är kul på Twithcon, men det är inte mässan vi rekommenderar för gamers.

Lämna ett svar