Visste du att...

Test: Google Home Mini

Google Home Mini

Google Home Mini under luppen

Smarta saker är i tiden och de blir bara smartare och smartare

Lätt att installera
Googles produkter är allt som oftast väldigt lätta att installera och det är ingen skillnad för Google Home Mini. Ett par minuter efter den fått ström för första gången är den igång och det är en simpel match att lägga in de förval man vill ha, så som Spotify och vilka radiokanaler som kan vara aktuella – Norrbotten i mitt fall.

Google-sök utan teknik i handen
Först och främst är Google Home Mini en sökfunktion utan att använda en smarttelefon eller annan teknisk utrustning. Det är rätt smidigt att bara kunna ställa frågor rakt ut i luften, även om det går lika bra att använda sin telefon. Men det finns tillfällen när man inte vill hålla i en telefon, till exempel under matlagning och man behöver ett recept snabbt. Men även för de som behöver hämta läsglasögon eller inte riktigt är vän med telefoner och plattor fullt ut. Då slipper man mellanhanden skulle man kunna säga.

En målgrupp som ofta glöms bort när det gäller teknik är äldre och att slippa en telefon eller platta gör livet lättare för många. Nu är det ju lite fusk att söka svaren i korsord, men det funkar väldigt bra… har jag hört.

Ställa alarm – mer praktiskt än man kan tänka sig
Förutom att söka saker kan man även be Google Home lägga in alarm. Det även en smart sak när man lagar mat, till exempel när man sätter in maten i ugnen och behöver ett alarm 15 minuter senare. Många matlagningsrelaterade funktioner, kanske kockens bäste vän?

Spela musik eller radio
Den lilla enheten har faktiskt bättre ljud än man kan förvänta sig. Klart att de större enheterna bjuder på bättre ljud, men för ett begränsat område är det absolut inga problem. Min enhet fick ett boende i köket och när det lagas mat eller vid frukost har den varit ett trevligt inslag då musik försvann från köket i samband med att den lilla bärbara stereon försvann för många år sedan. På morgonen så har även annan info smugit sig in så som dagens väder och en och annan nyhet. Morgontidning har också försvunnit. Det här gör faktiskt att morgonstunden blivit lite lugnare och inte bara är en transportsträcka som ofta är fallet.

Praktisk enhet
I princip allt som en Google Home gör hemma kan göras på annat sätt via andra enheter och inte speciellt mycket mer energi krävs. Det gör att den inte är ett måste, utan landar på att vara en smaksak. Vill man slippa ha telefonen i handen och tycker att det är värt en femhundring. Just prislappen gör att man även kan fundera på att ha flera enheter i hemmet och kanske lyxa till det med en i badrummet eller andra ställen där man annars får stå för underhållningen själv.

Köpa eller inte köpa
Det är lite upp till om du tycker att den gör nytta. Som sagt, den gör samma saker som andra enheter, men den gör det på ett annorlunda sätt. Ett sätt som många kommer att uppskatta.

Google Home Mini

Lämna ett svar