Visste du att...

Samsung S8 Plus har nu Android Pie över OTA

Samsung S8 Plus

Android Pie över OTA

Nu finns Android Pie, eller Android 9, till alla som äger en Samsung S8 och S8 PLus i Europa.

Pie
Uppdateringen är på 1,6 Gb och tar en stund att installera. Vår telefon är inte operatörsbunden på något sätt, om det nu gör någon form av skillnad i hur snabbt eller tvärt om som den dyker upp.

Första skillnaderna vid start är ikonerna, sedan inser man snabbt att Samsungs senaste användargränssnitt finns med i uppdateringen. Som alltid med nytt så känns det lite ovant, men det lägger sig ganska snabbt. Några av de saker som visas på skärmen blir lite annorlunda, en del bättre och en del… annorlunda. Tror det handlar om att vänja sig.

Det enda stället hittills som jag tycker det blivit lite sämre är i galleriet – och galleriets ikon som inte skriker galleri alls.

När man listar apparna via att visa dem i mindre helskärmar så stänger man dem inte längre genom att svepa höger eller vänster, utan nu är det uppåt som gäller. Neråt väljer man den skärmen. Frågan är om inte höger och vänster är mer naturligt i dessa Tinder-tider? Men även det här är nog en vanesak.

Allt bra än så länge
Allt som allt gick det lätt att installera och det känns skönt att inte ligga steg efter nyare telefoner längre. Även om den där S10:an ser bra ut, men nu kanske den inte behövs till den sjunker i pris. 10 990 är helt galet!

Samsung S8 plus

Lämna ett svar