Visste du att...

Eyetracking i nästa generations Vive-headset

htc vive

Tobii och HTC introducerar eyetracking i nästa generations VR-headset

Tobii meddelar idag att de samarbetar med HTC för att integrera sin eyetracking-teknologi i HTCs nya VR-headset Vive Pro Eye.

Vive Pro Eye och dess nya eyetracking-funktioner kommer att demonstreras av båda företagen på teknikmässan CES 2019. Tobii meddelade under hösten 2018 att de tecknat ett samarbetsavtal med en ledande VR-tillverkare och kan nu bekräfta att det avtalet är med HTC. Kanske inte världens svåraste partner att gissa direkt.

”HTC är ett av de mest inflytelserika företagen inom VR-branschen och den här integrationen etablerar tydligt eyetracking som en central teknik inom VR. Den bekräftar också att Tobii levererar på löftet att skapa bättre enheter och användarupplevelser genom att introducera eyetracking i världens ledande VR-enheter” säger Henrik Eskilsson, VD för Tobii.

Tobii och HTC finns – som vanligt – på CES-mässan och visar upp hur allt funkar.

Lämna ett svar