Visste du att...

Playstation Classic meddelad av Sony

Playstation Classic

Sony hänger på trenden

Klarat att Sony också ska ha en retroenhet. Nintendo har två, Sega har en och till och med Commodore 64 finns ju.

Playstation Classic
Sony Interactive Entertainment presenterade i dag lanseringen av Playstation Classic, en spelkonsol i miniformat som liknar den första Playstation-konsolen och har 20 förinstallerade spel. Konsolen kommer att lanseras i Japan, Nordamerika och Europa den 3:e december 2018.

Den första Playstation konsolen lanserades i Japan den 3:e december 1994 och Playstation Classic är utformad för att efterlikna originalet. Men den käcka färgen och allt – bara mindre. Den har samma knapplayout, handkontroll och produktkartong, men är 45 % mindre än den ursprungliga konsolen. Konsolen har 20 förinstallerade spel.

Spelen
Final Fantasy VII, Jumping Flash, RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 och Wild Arms bland andra.

Med PlayStation Classic ingår en HDMI-kabel för anslutning till externa skärmar och bjuder på 720-format – eller HD om man så vill. Vissa spel går att spela med eller mot vänner med de två handkontroller som medföljer konsolen.

Prislappen sägs landa på 100 Euro, vilket kan betyda att den blir 25 procent dyrare på grund av våran moms. Många av spelen som kommer med finns recenserade på HYPE.se då vi varit med rätt jävla länge vid det här laget.

Lämna ett svar