Visste du att...

Comic-con i Stockholm är i full gång

comic-con stockholm

Comic-Con Stockholm har öppnat sina dörrar

Klockan 15.00 öppnade mässan i Kista norr om Stockholm och den håller på fram till söndag klockan 18.00.

Nintendo, Xbox och Playstation
De tre största montrarna, eller kanske inte de största, men de som är mest markanta för spelare är de tre förväntade – Nintendo, Xbox och Sony. Nintendos starkaste kort är Super Smash Bros till Nintendo Switch, vilket också var det spelet som det köades mest till. Hos Xbox var det Tomb Raider och Forza som lockade mest och i Playstations monter var det Call of Duty och Spindelmannen.

comic-con stockhlm sony
Sonys monter.

Mindre montrar
Det finns ett antal andra utgivare på plats, vilka alla har lite mindre ytor, men det bjuds på en hel del intressanta spel hos bland andra Ubi som visar svenska Division 2 och EA som bjuder på de sedvanliga sporttitlarna.

Comic-con stockholm

Inte bara spel
Comic-Con bjuder inte bara på spel, eller, de bjuder på mer annat än spel. I år var det många montrar från streamingtjänster så som Viaplay och HBO. En massa selfie-upplägg från diverse filmbolag och även mängder av krimskrams att köpa.

comicon stockholm

Spelubildningar
Att hitta blivande elever till spelutbildningar är viktigt för skolorna och en mässa som Comic-con bör vara ett lysande ställe att hitta framtidens elever via och därför återfinns ett flertal skolor på mässan.

comic-con stockholm

Åldersrekommendationer
Som varje år bryr sig inte mässan om åldersrekommendationerna speciellt mycket. Alternativt är det en mycket ung till utseendet 18-åring till höger på bilden ovan. Butikerna kan neka spelare att köpa ett spel som har högre PEGI-rekommendation än köparens ålder, men här på mässan är man mer än släpphänta. Tidigare år har föräldrar skrivit på en lapp som visar upp och sedan är det okej att spela oavsett ålder. Man kan tycka att är de inte nog gamla för att köpa spelet borde de heller inte vara nog gamla för att få spela det?

Besök mässans hemsida för mer information >>

Lämna ett svar