Visste du att...

Vi har provspelat Super Smash Bros Ultimate på Comic-Con Stockholm

Super Smash Bros Ultimate

Vi fick chans att ta en titt på Super Smash Bros Ultimate på mässgolvet och är minst sagt imponerade.

För någon som ägnat långt över 1000 timmar i denna spelserie är det tillfredsställande att se Nintendo lägga såpass mycket energi på att hela tiden överträffa sig själva när det kommer till just Smash Bros. Till Switch fick Mario Kart en återutgiven och extra lyxig version av sin föregångare, Splatoon fick en uppföljare – var skulle Smash Bros lägga sig i förhållande till detta? Nintendos svar: Varför inte båda?

Extra allt
Super Smash Bros Ultimate är extra av allt. Alla karaktärer som varit spelbara tidigare är tillbaka, bland dem Solid Snake som var med i Super Smash Bros Brawl till Nintendo Wii. Ett kärt återseende, speciellt med tanke på den hala isen som Metal Gear som franchise är ute på just nu. Nya tillskott introduceras på löpande band med riktigt finurliga filmklipp.

Den högupplösta grafiken från Wii U-versionen har inte fått sig något större ansiktslyft, fokuset är på att få in så mycket spelbara karaktärer, banor, musik och andra utmaningar som det bara går. För en van entusiast är det väldigt bekant, flödet i matcherna är detsamma. Att spela på en Switch PRO Controller var i början ovant men personalen på plats gav en enkel introduktion så att en inte helt fick smaka på smörj.

Bana före karaktär
Att förstå vidden av karaktärslistan i detta spel är ingen enkel sak. Det har kommunicerats att upplåsningen av alla dessa har strömlinjeformats jämfört med tidigare titlar, en förändring vi tacksamt tar emot. En annan förändring är att banorna numera väljs innan karaktärerna, något som kan utnyttjas av listiga spelare som vet sina egna styrkor och svagheter.

Årets största Nintendo-lansering
Super Smash Bros Ultimate är Nintendos viktigaste titel i år. Det kommer med största sannolikhet ta både fansen och resten av Switch-ägarna med storm. Ett väldigt ambitiöst projekt som redan rullar riktigt fint och underhåller spelandes mot andra. Och då har inte ens en viktig del av spelet ännu avtäckts. Den enda stora frågan är hur onlinefunktionen kommer fungera vid release. Vid det laget är alla onlinespelare – för första gången på en Nintendo-konsol – betalande prenumeranter och har då högre ställda krav än någonsin tidigare.

7:e december – då smäller det
Förväntningarna är höga, vi hoppas att dessa infrias när Super Smash Bros Ultimate släpps till Nintendo Switch den 7:e december senare i år. Det ser ut att finnas något för alla, för vi gick därifrån med ett stort leende på läpparna.

En förklarande film som härstammar från E3-mässan i år.

Lämna ett svar