Visste du att...

Alfasnake – nytt svenskt spel till Androidenheter

Alfasnake Anton Shillen

Anton Schillén håller som bäst på att färdigställa sitt spel Afasnake till Androidenheter.

Samla bokstäver
Alfasnake är ett spel där spelaren ska samla ihop bokstäver som man sedan använder för att bygga ord. Orden man ska bygga måste uppfylla vissa krav för att en nivå ska bli godkänd. Ett exempel är nivå fyra där man måste bygga två ord på minst tre bokstäver – varav ena ska börja på bokstaven A.

Kraven blir svårare för varje nivå
Bokstäverna samlas in genom att styra en orm på skärmen genom att svepa vilket håll den ska svänga. Bokstäverna dyker upp två och två så att användaren får ett val att försöka ta den bokstaven som behöves mest.

Bilda ord
Bokstäverna som äts upp, eller samlas in om man hellre vill, gör ormen längre och man ser vilka bokstäver man har samlat in på ormen. Sedan fortsätter insamlandet av bokstäver tills man antingen åker in i sig själv eller väggen. Efter det tar man då bokstäverna som man samlat in och bygger ord som uppfyller kraven för nivån.

Fyra topplistor
+ Bästa ord = mest poäng för ett ord
+ Högst poäng = högst totala poäng för en nivå
+ Längst ord
+ Flest insamlade brickor

Glimrande brickor ger två gånger poängen för den bokstaven. Lila brickor ger två gånger ordets poäng.

Där har vi Alfasnake i ett nötskal. Vill du hjälpa utvecklaren att testa spelet, då kan du besöka Google Play.

LG V30
På en sån här enhet kan man spela Alfasnake – och bilden har inget med artikeln att göra. Den är så kallad utfyllnad.

Lämna ett svar