Visste du att...

Netflix-undersökning påvisar att vi tittar överallt

Netflix

Netflix kan man kolla på oavsett var man än är

Netflix har gjort en undersökning om hur folk tittar på deras serier.

Personligen har jag alltid funderat på hur jag ska göra om det sitter ett barn i närheten när jag tittar på serier. Det är både naket och våld i det mesta, vilket förmodligen är olämpligt för de yngre medresenärerna. Men är det mitt problem? Även filmerna på flygplanen har en massa våld. Det borde vara föräldrarnas uppgift att hålla koll på vad barnen exponeras för – eller hur?

Undersökningen visar att 67 procent av alla som tittar på serier med mera från Netflix tittar på offentliga platser och att de rankar sin underhållning högre än saker som är betydligt viktigare så som till exempel vatten och mat.

Andra tittar på vad du tittar
45 procent säger att de lagt märke till att någon annan tittar på deras skärm, men bara 18 procent har slutat känt sig generade över det de tittar på. 77 procent fortsätter titta som inget hänt. There’s no shame in our stream game – som Netflix säger.

Faaaaaa… nu vet jag vem som dog i säsongsavslutningen!
11 percent har råkat se så kallade spoilers på andras skärmar. Om an bor i Sydkorea händer det tydligen mer än dubbelt så ofta, där har 24 procent råkat ut för att få någon serie eller annat spolierat.

Störda av främmande skärmtittar
27 procent av de som tittar på sin underhållning på allmänna platser säger sig blivit störda av någon som kommenterat eller diskuterat det som de tittar på.

Känslorna svallar över
Känslorna håller de som tittar offentligt inte tillbaka. Majoriteten har skrattat högt och 20 procent har till och med gråtit framför sin skärm. Där det är minst filter på sina känslor är i Mexiko, Colombia och Chile. I Tyskland däremot är risken väldigt liten för att se någon gråta framför sin skärm – såvida det inte är en Iphone X som de tappat i marken förstås.

Källa
Undersökningen är gjord via internet mellan den 24:e augusti till 7:e september och fick 37 056 svar. Ålder och kön var balanserat och de svarande kommer från USA, Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Chile, Colombia, Frankrike, Tyskland, Indien, Italien, Malaysia, Mexiko, Holland, Filippinerna, Polen, Sydkorea, Spanien, Taiwan, Thailand, Turkiet och Sverige.

Lämna ett svar