Visste du att...

Mer information om Ataribox

Ataribox

Ataribox blev snabbt en snackis, om även inte lika omtalad som Nintendos retroenheter. Det kanske kan förklaras med att de som en gång i tiden hade en Atari inte hänger på sociala medier lika mycket?

Allt sedan Ataribox meddelades runt tre månader sedan har det trillat in över 90 000 registreringar på hemsidan, vilket inte är samma som som förhandsorders, men likväl visat intresse för nya enheten. Ataribox är inspirerad av Atari 2600:s design, men den har fått en AMD-processor och ett Radeon grafikkort. Ataribox kommer erbjuda en PC-upplevelse på din TV. Det låter i mina öron lite konstigt då konsolspelare inte är PC-spelare…

Förutom att man kan spela på Ataribox, kommer man även att kunna surfa, lyssna på musik, streama och hålla koll på alla former av social media. Frågan är om man verkligen vill göra allt det där på en spelkonsol – de flesta har ju en mobiltelefon. I alla fall jag vill nog spela spelen som fanns på Atari 2600. Som tur är så kan man göra det, spela spelen alltså. En stor katalog av klassiska titlar utlovas. Den rullar på Linux för övrigt, vilket tillsammans med de kompetenta komponenterna gör att man kommer kunna spela andra spel på den också, men åter igen, i alla fall jag vill spela klassikerna och inget annat. Då har jag andra enheter – jag har liksom de flesta andra en jäkla massa enheter. Fler än jag behöver.

“With Ataribox, we wanted to create an open system, a killer product where people can game, stream and browse with as much freedom as possible. Atari games and content will be available as well as games and content from other providers,” sade Fred Chesnais, VD på Atari. “We also wanted to launch Ataribox with our community, and reward our fans with exclusive early access, special editions, and include them as active participants in the product rollout.”

Atariboxen kommer först att finnas tillgänglig via Indigogo och de som inte väljer att backa den i förväg kommer att kunna köpa den under våren 2018. Prislappen kommer att landa någonstans mellan 249-299 Dollar i USA. Att priset varierar beror på konfiguration. En annan sak som får konsolspelare att rulla med ögonen. Konfigurera minne, det gör man inte på konsoler.

“People are used to the flexibility of a PC, but most connected TV devices have closed systems and content stores. Ataribox is an open system, and while our user interface will be easy to use, people will also be free to access and customize the underlying OS,” sade Feargal Mac, Ataribox General Manager. “We’ve chosen to launch Ataribox with Indiegogo given their focus on delivering technology products, and their strong international presence in over 200 countries, allowing us to reach and involve as many Atari fans around the world as possible.”

Den förefaller onödigt krånglig för en konsol, men den är ju snygg i alla fall.

Lämna ett svar