Visste du att...

Provsmak av Bubs nya godis

Chokskalle bubs

Under rubriken prylar kan allt vi gillar hamna. Tanken är ju självklart att det ska vara teknikrelaterade saker, men teknik finns ju bland annat i bilar, så då kvalificerar sig bilar. Bilar är ju godis och Bubs nya Chokskalle är godis. Så, då måste det väl kvalificera sig? Plus att vi bestämmer själva i och för sig.

Chokskalle har tre smaker. Jag har köpt två av dem och provsmakat. Bubs ligger bakom Hallon-lakrits-skallen som finns via alla Karamellkungen-lösgodisställen. Så du har säkert ätit ett gäng, eller i alla fall sett dem. De har fått lite kultstatus och det är nog det som Bubs har i bakhuvudet då de har släppt en massa olika varianter och storlekar av sin skalle. Finns en mjukare variant i påse till exempel.

Nu har de i alla fall släppt en ny produkt som spinner på samma tema. Det är choklad som är fylld med krämigt innehåll av olika smaker. För att göra det enkelt, man skulle kunna säga att det är en plopp utformad som en skalle. Smakerna är kola-banan, hallon-lakrtis och jordgubb-kola. De två jag testat är de två första.

Egentligen är det inte så mycket att prata om. Smaken är i slutet upp till var och en. Chokladen är god och konsistensen på det krämiga innehållet är bra, den är lagom fast och rinner inte ut och kladdar ner kläder och händer. Hallon-lakrits smakar som en mycket färsk originalskalle, lakritsen sticker iväg lite kanske. Kola-banan är mild och lämnar ingen eftersmak, utan tonar ner sig naturligt. Allt som allt är båda goda på sitt sätt.

Baserat på smak så är båda att rekommendera, men tror jag personligen gillar kola-banenen bäst. Det som jag inte uppskattar är prislappen. 20 kronor känns rätt saftigt för 100 gram plopp. Skulle säga att priset borde vara hälften eller på sin höjd lite mer. Två för 20 kronor hade känts som en smäck. Nu med 40 kronor lagda på produkten känner jag mest att det var kul att prova, men det blir inga fler köp – i alla fall inte innan prisbilden förändras.

Lämna ett svar