Visste du att...

LG V30 – videos om visar upp gränssnitt och funktioner

LG V30
LG V30 närmar sig – men fortfarande osäkert om den kommer till Sverige.

LG körde ner i diket med G6. Det var en bra telefon, men i mina ögon var det prissättningen som var helt uppåt väggarna. Hade den kostat som den gör nu – 4790 kronor – när den släpptes hade den nog blivit en kioskvältare när Samsungs S8:or kostar skjortan och lite till. Nu kommer LG V30 och ska rätta till den dikeskörningen.

Ett annat problem var att G6 hade förra generationens processor och till råga på allt hade olika versioner för olika länder, vilket ingen riktigt förstod varför. Nu kommer LG V30 och den verkar LG ha lyckats mycket bättre med. Allt som var problem med teknik är korrigerat och det vi egentligen väntar på och hoppas på, är att prislappen inte sticker iväg. Nu är det knappast troligt att de som skippade G6 och köpte en S8 kommer byta telefon igen, men de väntade och hellre vill ha en LG har nu ett likvärdigt – kanske bättre – alternativ.

LG V30 ser kort och gott riktigt bra ut. Vi ser fram mot att testa den. Vill du se lite mer om gränssnittet, då finns en förvånansvärt lång video om det.

Filmen är förvånansvärt köttig och efter att ha tittat på den är vi om möjligt ännu mer sugen på att testa LG:s nya flaggskepp. Bara hålla tummarna att den kommer till Sverige. Tidigare V-modeller har inte nått vårat avlånga land. LG:s gränssnitt är inte det så önskvärda nakna Android-gränssnittet från Google, men deras variant är enkel att manövrera – i alla fall i tidigare versioner – och inte något som stört allt som oftast. Det som ibland irriterat när det gäller LG och dess gränssnitt är att de ofta kommunicerar att de kommer uppdatera till nästa version av Android, och de gör det ofta först eller bland de första, men sedan tar det hur lång tid som helst och det är mer frustrerande än gränssnittet självt.

Lämna ett svar