Visste du att...
6

Xbox Live Arcade Unplugged Volume 1

Microsoft ger ut en samlingsskiva med sex Xbox Live Arcade-spel.

Samlingsskivor har funnits länge i musikvärlden, vem har inte en Absolut Music av något nummer i sin skivhyllan? I spelvärlden har det allt som oftast varit samlingsskivor med äldre spel, till exempel en Game and Watch-samling. Nu har Microsoft anammat konceptet och ger ut sina Xbox Live Arcade-spel på samma sätt. Första samlingsskivan heter Xbox Live Arcade Unplugged Volume 1.

Till att börja med, Xbox Live Arcade Unplugged Volume 1 är ett långt namn. Nu har vi det överstökat. Idén med att ge ut Live Arcade-spel på det här sättet är smart – både för konsument och Microsoft. För konsumenten för att de får ett antal spel för ett gemensamt pris som är mycket billigare än att köpa dem separat. Dock så kanske inte alla är av intresse. För Microsoft genom att få ut fler Live-titlar och kränga dem som har dalat i försäljning på grund av att de blivit lite äldre. Alla spel är färskvara som ni känner till, alla vill ha det senaste.

I Xbox Live Arcade Unplugged Volume 1 ingår följande spel

  • Texas Hold ’Em
  • Geometry Wars: Retro Evolved
  • Wik: Fable of Souls
  • Outpost Kaloki X
  • Hardwood Backgammon
  • Bejewled 2

Några av spelen är så kallade storsäljare, vad det nu innebär exakt i antal sålda exemplar har jag ingen aning om – men Microsoft skrattar säkert hela vägen till banken.

Xbox Live Arcade Unplugged Volume 1 bjuder på en blandad kompott av spel, men långt ifrån alla är av intresse och det gör att samlingen blir lite ojämn. Personligen skulle jag bara kunna tänka mig att köpa ett av spelen via Live Arcade, men jag spelar gärna flera av dem. Backgammon däremot kan inte jag inte säga att jag tycker är speciellt roande.

Är det ett bra köp eller inte? Det är upp till hur många av spelen du är intresserade av och verkligen skulle kunna tänka dig. Handlar det bara om ett spel som i mitt fall, då kan du lika gärna köpa det via Xbox Live och komma undan billigare.